De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

BlackBerry Juno gelekt: Android met fysiek qwerty-toetsenbord

Thomas Haenen
28 augustus 2017, 10:53
2 min leestijd
BlackBerry Juno gelekt: Android met fysiek qwerty-toetsenbord

Details van de volgende BlackBerry-smartphone zijn uitgelekt. Het toestel krijgt onder andere een fysiek toetsenbord en slimme functies als Jolt.

Lees verder na de advertentie.

BlackBerry Juno details gelekt

Onlangs doken al de eerste details op van een nieuwe BlackBerry. Nu zijn ook schetsen van het toestel opgedoken in het portfolio van één van de designers. De BlackBerry Juno, zoals de interne naam van het toestel luidt, wordt een Android-smartphone met fysiek qwerty-toetsenbord. De Juno heeft grote gelijkenissen met de BlackBerry KeyOne, een ander toestel met fysiek toetsenbord dat eerder dit jaar verscheen. Onder een relatief groot scherm zitten vier rijen toetsen, met een vingerafdrukscanner, verwerkt in de spatiebalk.

Daarnaast wordt de Jolt-modus genoemd, die het opladen versnelt. Zodra de Juno aan het stroom hangt, worden als apps op de achtergrond uitgezet, zodat je in korte tijd meer stroom binnenhaalt. Ook nieuw is een optie in de camera-app om visitekaartjes te scannen en de gegevens direct toe te voegen aan de contacten-app. In de camera-app kun je ervoor kiezen om foto’s in een speciale privémap op te slaan, zodat ze alleen na het invoeren van een wachtwoord zichtbaar zijn.

Release binnenkort?

In de tekst wordt verwezen naar Android M, of Android 6.0 (Marshmallow). Aangezien BlackBerry zijn smartphones doorgaans met de nieuwste software levert, gaat het vermoedelijk om verouderde documenten. Het is echter waarschijnlijk dat het toestel op korte termijn wordt aangekondigd. Verschillende bronnen claimen dat de Juno nog voor het einde van het jaar verschijnt.

De BlackBerry Juno is in ontwikkeling bij TCL, een Chinees bedrijf dat sinds vorig jaar de licentie heeft voor de ontwikkeling van BlackBerry-smartphones. TCL, dat ook het moederbedrijf van onder andere Alcatel is, neemt zowel het design van de hardware en software als de productie op zich. Het Canadese BlackBerry is dus nauwelijks bij de Juno betrokken.

Lees het laatste nieuws over BlackBerry

Via: Reddit
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu