BlackBerry Key2 wordt op 7 juni onthuld: dit weten we nu al

Erwin Vogelaar
12 mei 2018, 10:24
2 min leestijd
BlackBerry Key2 wordt op 7 juni onthuld: dit weten we nu al

De onthulling van de BlackBerry Key2 vindt plaats op 7 juni. BlackBerry heeft dit op Twitter bekendgemaakt. Dit weten we nu al over deze nieuwe smartphone.

Lees verder na de advertentie.

BlackBerry Key2 onthulling op 7 juni

“Een icoon herboren”, staat er in de aankondiging voor BlackBerry’s presentatie op 7 juni. In New York zal die dag de Key2 worden getoond. Het bedrijf kondigde de presentatie aan in een tweet. Dit is een interessant toestel om de gaten te houden als je een fysiek toetsenbord op je smartphone prefereert.

blackberry key2 onthulling

Enkele weken gelezen zijn er al foto’s van de Key2 gelekt. Net als voorganger KeyOne, lijkt deze nieuwe smartphone een fysiek toetsenbord onder het scherm te krijgen met vier rijen aan toetsen. In tegenstelling tot de voorganger zijn de toetsen op de gelekte foto’s mat in plaats van glanzend.

Waarschijnlijk draait het toestel vanuit de doos op Android 8.0 (Oreo). Verwacht verder geen high-end-hardware, maar er zit genoeg onder de motorkap om het toestel vlot te laten draaien. De nieuwste Snapdragon-chip zit er dus niet in, maar waarschijnlijk wel de Snapdragon 660. Daarnaast zit er mogelijk een fijne 6GB aan werkgeheugen in. Aan de achterkant van het toestel is op de gelekte foto’s een dubbele camera te zien. De KeyOne had nog een enkele camera.

TCL Communications en BlackBerry

Eigenlijk worden de moderne BlackBerry-telefoons niet meer door BlackBerry zelf gemaakt. Ze komen van het Chinese bedrijf TCL Communications, dat bijvoorbeeld ook achter Alcatel zit. TCL heeft de licentie om BlackBerry-smartphones te maken, sinds BlackBerry zelf is gestopt met het maken van hardware.

Het bedrijf focust zich nu volledig op software en licenties. Dat blijkt een goede keuze te zijn. Eind vorig jaar bleek dat BlackBerry succesvol was met deze nieuwe strategie.

Op de hoogte blijven over de BlackBerry Key2? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en krijg het laatste nieuws in je inbox.

Lees het laatste nieuws over BlackBerry

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

BlackBerry Key2
BlackBerry Key2

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu