De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

‘BlackBerry Key2 in de maak: nieuwe smartphone met fysiek toetsenbord’

Thomas Haenen
30 april 2018, 9:48
1 min leestijd
‘BlackBerry Key2 in de maak: nieuwe smartphone met fysiek toetsenbord’

Foto’s van een onaangekondigd BlackBerry-toestel zijn opgedoken, en tonen onder andere een fysiek toetsenbord. Het lijkt erop dat het bedrijf werkt aan een opvolger voor de KeyOne.

Lees verder na de advertentie.

BlackBerry Key2-foto: QWERTY-toetsenbord aanwezig

Fans van fysieke toetsenbord kunnen ook in 2018 nog bij BlackBerry terecht, zo suggereren foto’s van een mogelijke opvolger van de BlackBerry KeyOne. Beelden van de Chinese keuringsinstantie TENAA bieden een duidelijke blik op het toestel, terwijl een foto op Weibo het logo en de naam van de smartphone prijsgeeft.

De BlackBerry Key2 heeft net als zijn voorganger vier rijen toetsen onder het scherm. Er zijn slechts beperkte aanpassingen gemaakt aan het design: de toetsen zijn bijvoorbeeld niet meer glanzend, maar mat. Het schermformaat is onbekend, maar het is aannemelijk dat het dicht in de buurt blijft van het 4,5 inch-scherm op de KeyOne. Omdat het toetsenbord aardig wat ruimte inneemt, is er weinig plek voor een groot scherm.

Specificaties van de BlackBerry Key2

Het is nog onbekend wanneer de BlackBerry Key2 officieel wordt, maar bronnen verwachten dat de aankondiging deze zomer plaats vindt. Het toestel loopt waarschijnlijk op Android Oreo en is voorzien van midrange hardware, met onder andere een Snapdragon 660-chipset en 6GB werkgeheugen. Achterop zit een dubbele camera, met een onbekend aantal megapixels.

De moderne BlackBerry-smartphones rollen niet uit de fabrieken van het Canadese bedrijf, maar worden gemaakt door TCL. Dat Chinese bedrijf, dat ook achter onder andere Alcatel zit, heeft sinds 2016 de licentie om nieuwe BlackBerry-smartphones te maken. Vorig jaar bracht de fabrikant al verschillende toestellen, waaronder de BlackBerry Motion en KeyOne.

Lees meer over BlackBerry

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

BlackBerry Key2
BlackBerry Key2

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu