‘BlackBerry Key2 in de maak: nieuwe smartphone met fysiek toetsenbord’

Foto’s van een onaangekondigd BlackBerry-toestel zijn opgedoken, en tonen onder andere een fysiek toetsenbord. Het lijkt erop dat het bedrijf werkt aan een opvolger voor de KeyOne.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

BlackBerry Key2-foto: QWERTY-toetsenbord aanwezig

Fans van fysieke toetsenbord kunnen ook in 2018 nog bij BlackBerry terecht, zo suggereren foto’s van een mogelijke opvolger van de BlackBerry KeyOne. Beelden van de Chinese keuringsinstantie TENAA bieden een duidelijke blik op het toestel, terwijl een foto op Weibo het logo en de naam van de smartphone prijsgeeft.

De BlackBerry Key2 heeft net als zijn voorganger vier rijen toetsen onder het scherm. Er zijn slechts beperkte aanpassingen gemaakt aan het design: de toetsen zijn bijvoorbeeld niet meer glanzend, maar mat. Het schermformaat is onbekend, maar het is aannemelijk dat het dicht in de buurt blijft van het 4,5 inch-scherm op de KeyOne. Omdat het toetsenbord aardig wat ruimte inneemt, is er weinig plek voor een groot scherm.

Specificaties van de BlackBerry Key2

Het is nog onbekend wanneer de BlackBerry Key2 officieel wordt, maar bronnen verwachten dat de aankondiging deze zomer plaats vindt. Het toestel loopt waarschijnlijk op Android Oreo en is voorzien van midrange hardware, met onder andere een Snapdragon 660-chipset en 6GB werkgeheugen. Achterop zit een dubbele camera, met een onbekend aantal megapixels.

De moderne BlackBerry-smartphones rollen niet uit de fabrieken van het Canadese bedrijf, maar worden gemaakt door TCL. Dat Chinese bedrijf, dat ook achter onder andere Alcatel zit, heeft sinds 2016 de licentie om nieuwe BlackBerry-smartphones te maken. Vorig jaar bracht de fabrikant al verschillende toestellen, waaronder de BlackBerry Motion en KeyOne.

Lees meer over BlackBerry

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.