De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

‘BlackBerry komt met goedkopere Key2 LE, inclusief fysiek toetsenbord’

Erwin Vogelaar
11 augustus 2018, 18:41
2 min leestijd
‘BlackBerry komt met goedkopere Key2 LE, inclusief fysiek toetsenbord’

Nieuwe BlackBerry Key2 LE geruchten en afbeeldingen tonen een goedkoper toestel met fysiek toetsenbord, als alternatief voor de Key2

Lees verder na de advertentie.

BlackBerry Key2 LE geruchten

Wil je een Android-toestel met een fysiek toetsenbord van BlackBerry? Dat moet je flink in de buidel tasten. Een losse Key2, die sinds juli in Nederland verkrijgbaar is, gaat namelijk voor 649 euro over de toonbank. De komende Key2 LE lijkt een goedkoper alternatief te worden.

Website Android Police heeft zowel specs als de eerste afbeeldingen van dit toestel te pakken. Wat direct opvalt is dat het toetsenbord op het toestel anders is ontworpen. Deze lijkt namelijk meer op het toetsenbord op de KeyOne, maar inclusief de shortcut-knop van de Key2. Volgens een bron van Android Police zou het toetsenbord in de Key2 LE in tegenstelling tot de vorige toestellen tevens niet gebruikt kunnen worden als trackpad.

blackberry key2 le geruchten

TCL, het bedrijf achter deze BlackBerry-smartphones, lijkt kosten te besparen door de specs van het toestel in praktisch elk onderdeel net iets te verlagen. Zo krijgt de Key2 LE een Snapdragon 636-chip, vergeleken met de 660-chip in de Key2.

Andere verschillen zijn 4GB werkgeheugen vergeleken met 6GB werkgeheugen, en een minder grote accu van 3000mAh vergeleken met 3500mAh. Ook de kwaliteit van de camera’s wordt teruggeschroefd. Qua opslagruimte moet de Key2 LE twee opties krijgen met 32GB en 64GB. Het 4,6 inch-scherm met een resolutie van 1080 bij 1620 pixels is hetzelfde.

Het nieuwe toestel is nog niet officieel aangekondigd, maar een lagere prijs lijkt met deze specs logisch. Daardoor ligt een Android-toestel met een fysiek toetsenbord voor meer mensen in handbereik.

Key2

De Key2 valt niet alleen op door het fysieke toetsenbord, maar ook door de BlackBerry-apps die worden geleverd met het toestel. De smartphone is sinds half juli te koop in Nederland. Check de beste aanbiedingen hier.

Lees het laatste nieuws over BlackBerry

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

BlackBerry Key2
BlackBerry Key2

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu