BlackBerry KeyOne officieel: Android-smartphone met fysiek toetsenbord

Thomas Haenen
25 februari 2017, 17:38
2 min leestijd
BlackBerry KeyOne officieel: Android-smartphone met fysiek toetsenbord

Na veel geruchten en teasers is zojuist de BlackBerry KeyOne officieel onthuld. Deze Android-smartphone is voorzien van een compleet qwerty-toetsenbord en relatief krachtige hardware.

Lees verder na de advertentie.

BlackBerry KeyOne officieel

Het toestel dook enkele weken geleden al op als de BlackBerry Mercury, maar werd vandaag officieel onthuld op een persconferentie van TCL. De KeyOne ligt vanaf dit voorjaar in de winkels.

BlackBerry maakte vorig jaar bekend zijn eigen smartphonedivisie te schrappen. In plaats daarvan heeft het de licentie voor BlackBerry-smartphones verkocht aan TCL Communications, het Chinese bedrijf dat ook al als Alcatel actief is op de mobiele markt. Sindsdien heeft BlackBerry al een tweetal Android-smartphones uitgebracht, de DTEK50 en DTEK60. De KeyOne is echter de eerste versie die is voorzien van het bekende BlackBerry-toetsenbord.

BlackBerry KeyOne

BlackBerry KeyOne specificaties

Op de BlackBerry Priv, het eerste Android-toestel van BlackBerry, was het toetsenbord nog uitschuifbaar en het scherm relatief groot. Ditmaal heeft het bedrijf ervoor gekozen om het toetsenbord onder het scherm te plaatsen. Hoewel het schermformaat van 4,5 inch relatief compact is, is de smartphone zelf dus nog altijd aan de forse kant. Wel heeft het scherm een full hd-resolutie wat op dit formaat voor zeer scherpe beelden zorgt. De belangrijkste KeyOne specificaties zijn als volgt:

  • 4,5 inch-scherm met resolutie van 1620 bij 1080 pixels
  • 12 megapixel-camera achterop, 8 megapixel-camera voorop
  • Loopt op Android 7.1 (Nougat) met BlackBerry-apps
  • Snapdragon 625-chip, 3GB werkgeheugen
  • 32GB opslagruimte ingebouwd, uitbreidbaar met geheugenkaart
  • Voorzien van fysiek qwerty-toetsenbord

Het toestel is voorzien van Android 7.1 en een breed scala aan BlackBerry-apps. Het bedrijf levert een complete beveiligingssuite aan applicaties mee die ervoor zorgt dat jouw data beschermd is. Via de DTEK-app kun je checken hoe het met de status van je beveiliging gesteld is en welke maatregelen je nog kunt treffen. Het toestel is bovendien voorzien van een vingerafdrukscanner op de voorkant. De accu kan snel worden opgeladen en heeft een capaciteit van 3505 mAh.

De BlackBerry KeyOne verschijnt in april voor een adviesprijs van 599 euro. Op welke datum de smartphone precies in de Benelux verschijnt, is nog onduidelijk.

Lees het laatste nieuws over BlackBerry

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

BlackBerry KeyOne
BlackBerry KeyOne

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu