De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

BlackBerry KeyOne met fysiek toetsenbord binnenkort naar Nederland

Thomas Haenen
2 mei 2017, 12:22
2 min leestijd
BlackBerry KeyOne met fysiek toetsenbord binnenkort naar Nederland

De BlackBerry KeyOne is vanaf volgende maand in Nederland verkrijgbaar. Het is één van de weinige smartphones met een fysiek toetsenbord.

Lees verder na de advertentie.

BlackBerry KeyOne release

Onlangs werd al bekend dat de BlackBerry KeyOne vanaf juni verkocht zou worden in verschillende landen. Nu heeft de Nederlandse distributeur bevestigd dat ook de Nederlandse BlackBerry KeyOne release in juni plaatsvindt. De KeyOne heeft een 4,5 inch-scherm met daaronder een compleet fysiek toetsenbord. Het is, op enkele andere smartphones van BlackBerry na, het enige toestel met een QWERTY-toetsenbord. Andere fabrikanten kiezen al jaren enkel voor touchscreens, maar BlackBerry en TCL hopen dat er onder zakelijke gebruikers toch nog behoefte is aan fysieke toetsen.

BlackBerry KeyOne release

BlackBerry’s smartphones worden sinds enige tijd niet meer door het Canadese bedrijf zelf gemaakt, maar door licentiehouders. Zo komt de BlackBerry KeyOne uit de fabrieken van TCL, hetzelfde Chinese bedrijf dat achter onder andere Alcatel zit. De KeyOne werd begin dit jaar gepresenteerd op het Mobile World Congress in Barcelona.

Het toestel is uitgerust met een Snapdragon 625-chipset, met acht cores geklokt op 2 GHz. Ook is er 3GB werkgeheugen en 32GB opslagruimte aanwezig. Achterop zit een 12 megapixel-camera. Het toestel wordt direct met Android 7.1 Nougat gelanceerd en beschikt over verschillende beveiligings-apps van BlackBerry.

→ Lees ook onze BlackBerry KeyOne hands-on

De aanwezigheid van een toetsenbord maakt de KeyOne iets lomper dan andere smartphones (9,4 millimeter). Daardoor is wel relatief veel ruimte voor de accu, die een capaciteit heeft van 3500 mAh. Dat is stukken groter dan bij andere smartphones met dit schermformaat.

De Nederlandse adviesprijs van de BlackBerry KeyOne is op dit moment nog onbekend. In andere landen wordt het toestel voor zo’n 500 tot 600 euro verkocht. Dat maakt hem aardig prijzig. Andere toestellen met dezelfde hardware kosten zo’n 300 tot 400 euro, al moet je het dan zonder toetsenbord doen.

Lees het laatste nieuws over BlackBerry

Bron: Connexie
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

BlackBerry KeyOne
BlackBerry KeyOne

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu