De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

BlackBerry Messenger release voor Android binnen een aantal dagen

Gijs Ettes
15 oktober 2013, 8:25
1 min leestijd
BlackBerry Messenger release voor Android binnen een aantal dagen
BlackBerry Messenger release

Volgens Frank Boulben, hoofd van de marketingafdeling van BlackBerry, vindt de officiële BlackBerry Messenger release voor Android zeer binnenkort plaats. Eerder lekte de BlackBerry Messenger Beta uit en werd de lancering voor onbepaalde tijd uitgesteld.

De Canadese telefoonmaker publiceerde onlangs een open brief in diverse landen om klanten en betrokkenen bij het bedrijf tot kalmte te manen. BlackBerry heeft bijzonder veel moeite om te concurreren met Android en iOS, maar geeft zelf aan financieel stabiel te zijn.

Lees verder na de advertentie.

BlackBerry Messenger release geen topprioriteit

De BlackBerry Messenger release voor Android lijkt echter geen topprioriteit te hebben voor BlackBerry, aangezien het bedrijf met verschillende partijen praat over een overname. Onder andere Cisco Systems, Google Inc en SAP worden genoemd.

BlackBerry Messenger release

Een dergelijke overname is een alternatief voor de 9 dollar per aandeel die de grootste investeerder in BlackBerry, Fairfax Financial Holdings, op dit moment biedt. Ook mede-oprichters Mike Lazaridis en Douglas Fregin overwegen een bod uit te brengen op de Canadese telefoonmaker.

BlackBerry: here to stay

Ondanks al die onzekerheid geeft BlackBerry aan ‘here to stay’ te zijn en circa 6 miljoen Android- en iPhone-gebruikers hebben zich ingeschreven voor de BlackBerry Messenger release. De app lijkt qua functionaliteit op WhatsApp, maar gebruikt twee vinkjes achter een bericht om aan te geven dat het afgegeven en gelezen is. BlackBerry Messenger voor Android laat je bestanden en stemberichten te versturen en groepsgesprekken voeren met maximaal 30 personen.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu