BlackBerry Motion uitgelekt: BlackBerry zonder toetsenbord

Thomas Haenen
6 oktober 2017, 9:12
1 min leestijd
BlackBerry Motion uitgelekt: BlackBerry zonder toetsenbord

BlackBerry’s volgende smartphone wordt waarschijnlijk spoedig onthuld. Beelden van het toestel zijn nu al online opgedoken.

Lees verder na de advertentie.

BlackBerry Motion-foto uitgelekt

Dat er een nieuwe BlackBerry-smartphone in de maak is, wisten we al een tijdje. Eerder dit jaar doken geruchten op over een toestel zonder fysiek toetsenbord met codenaam ‘Krypton’. De definitieve naam van dat toestel wordt de BlackBerry Motion, zo blijkt uit informatie van de doorgaans betrouwbare telecominsider Evan Blass.

BlackBerry Motion-foto

De BlackBerry Motion heeft enkel een 5,2 inch-touchscreen, en moet het dus het zonder het traditionele toetsenbord doen. De smartphone zou volgens bronnen verder over een Snapdragon 625-chipset, 4GB werkgeheugen en een 4000 mAh-accu beschikken. Dat maakt de smartphone een echt midrange-toestel, vergelijkbaar met de Motorola Moto X4 en Asus Zenfone 4. De adviesprijs van de Motion is nog niet bekend, maar ligt gezien de specificaties vermoedelijk rond de 400 euro.

Blass deelde ook een afbeelding van de smartphone. Daarop zien we een toestel met relatief grote randen rond het scherm. Onder dat scherm zit een knop met het BlackBerry-logo. Deze in-het-oog-springende-knop zou voorzien zijn van een vingerafdrukscanner. De Motion loopt op een aangepaste versie van Android, met verschillende zakelijke apps van BlackBerry.

BlackBerry van TCL

Overigens wordt de Motion niet door BlackBerry zelf gemaakt, maar door TCL Mobile. Dat Chinese bedrijf kocht vorig jaar de licentie om smartphones met de BlackBerry-naam uit te brengen. In het afgelopen jaar zijn al verschillende BlackBerry’s van TCL verschenen, waaronder de KeyOne met fysiek toetsenbord en de DTEK60. De Motion wordt naar verwacht eind deze maand of in november officieel onthuld.

Lees het laatste nieuws over BlackBerry

Bron: Twitter
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

BlackBerry Motion
BlackBerry Motion

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu