De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

BlackBerry Motion vanaf eind november in Nederland verkrijgbaar

Thomas Haenen
18 oktober 2017, 12:28
1 min leestijd
BlackBerry Motion vanaf eind november in Nederland verkrijgbaar

De onlangs aangekondigde BlackBerry Motion zal ook in Nederland verschijnen. De smartphone is hier vanaf volgende maand verkrijgbaar.

Lees verder na de advertentie.

BlackBerry Motion officieel naar Nederland

De BlackBerry Motion is vanaf eind november in Nederland verkrijgbaar, al kun je vanaf aanstaande dinsdag 24 oktober een pre-order plaatsen bij verschillende webwinkels. Het toestel krijgt een adviesprijs mee van 469 euro, relatief prijzig gezien de geboden hardware.

De Motion werd eerder deze maand gepresenteerd op een technologiebeurs in Dubai. Het is een vrij traditionele Android-smartphone. Een fysiek qwerty-toetsenbord ontbreekt, in plaats daarvan heeft het toestel alleen een 5,5 inch-touchscreen (1920 bij 1080 pixels). Daaronder zit een homeknop met het BlackBerry-logo, die tevens dienst doet als vingerafdrukscanner.

De Motion is een midrange smartphone, met specificaties die goed maar niet geweldig zijn. Er is een Snapdragon 625-chip aanwezig, die we eerder hebben gezien in smartphones als de Motorola Moto X4 en Asus Zenfone 4. Het toestel heeft 4GB werkgeheugen en een relatief grote 4000 mAh-accu. Tevens is de Motion stof- en waterdicht. Achterop zit een 12 megapixel-camera, voorop een 8 megapixel-exemplaar.

BlackBerry en TCL

De moderne BlackBerry-smartphones rollen niet uit de fabrieken van het Canadese bedrijf, maar worden gemaakt door TCL. Dat Chinese bedrijf, dat ook achter onder andere Alcatel zit, heeft sinds vorig jaar de licentie om nieuwe BlackBerry-smartphones te maken. Zo verscheen enkele maanden geleden de BlackBerry KeyOne, die wel het bekende fysieke toetsenbordje heeft.

TCL lanceert de Motion met Android 7.1, maar heeft toegezegd dat een update naar Android 8.0 snel zal volgen. Ook worden Googles beveiligingsupdates maandelijks naar de Motion uitgerold. Het toestel heeft verschillende zakelijke apps voorgeïnstalleerd gekregen, zoals de Locker. Gegevens in de BlackBerry Locker zijn beter beschermd en alleen zichtbaar na het invullen van een wachtwoord.

Lees het laatste nieuws over BlackBerry

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

BlackBerry Motion
BlackBerry Motion

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu