Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

BlackBerry Playbook draait Android-apps

Redactie
25 maart 2011, 8:35
1 min leestijd

Eindelijk is het officieel: de BlackBerry Playbook draait Android-applicaties. Dit bevestigt Research In Motion. Wel moeten Android-ontwikkelaars de apps opnieuw submitten in de applicatiewinkel van BlackBerry, de BlackBerry App World. Toch is het goed nieuws voor potentiële kopers van een Playbook, omdat de kans groot is dat de tablet in hoog tempo veel nieuwe gebruikers erbij krijgt.

Mike Lazaridis, President en bestuursvoorzitter van Research In Motion:

Lees verder na de advertentie.

“The upcoming addition of BlackBerry Java and Android apps for the BlackBerry PlayBook on BlackBerry App World will provide our users with an even greater choice of apps and will also showcase the versatility of the platform.“

Overigens zagen we dit bericht al een tijdje aankomen. Het besturingssysteem van BlackBerry ondersteunt virtuele machines van Java, waardoor het mogelijk is om Android-applicaties te tonen.

Hoewel de Playbook een aardige tablet lijkt te worden zijn er ontwikkelingen die de verkoop van deze tabletcomputer in de weg staan. Ten eerste ligt de iPad 2 sinds vandaag in winkels in Europa. Qua specificaties gaan beide tablets gelijk op (Playbook heeft meer RAM-geheugen, scherper display; iPad is dunner, heeft groter scherm). Daarnaast komen binnenkort de eerste Honeycomb-tablets met multikernprocessoren op de markt.

Via: Gizmodo

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu