BlackBerry PlayBook ondersteunt Android-apps na 6 februari

Redactie
1 februari 2012, 15:52
1 min leestijd
BlackBerry PlayBook ondersteunt Android-apps na 6 februari
BlackBerry PlayBook ondersteunt Android-apps na 6 februari

Op haar ontwikkelaarsblog heeft RIM laten weten dat de BlackBerry Playbook na 6 februari ondersteuning zal krijgen voor Android-apps. De update naar BlackBerry PlayBook OS 2.0 voegt die functionaliteit toe. Ontwikkelaars wordt aangeraden hun app tijdig in te dienen. Opvallend is wel dat gevraagd wordt om elke verwijzing naar de naam Android in de beschrijving van de apps weg te halen.

Het zal niet worden aangegeven op de BlackBerry PlayBook welke apps van oorsprong Android-apps zijn. Ontwikkelaars kunnen gemakkelijk via een speciale website hun APK-bestanden omzetten naar BAR-bestanden die in BlackBerry App World, de downloadwinkel van RIM, kunnen worden ingediend. Ook kunnen ze gebruik maken van de BlackBerry SDK voor het aanpassen van Android-apps.

Lees verder na de advertentie.

Gebruikers van de BlackBerry PlayBook moeten hun 7 inch tablet wel updaten voordat ze Android-apps kunnen draaien. Deze update zal dus op zijn vroegst na 6 februari beschikbaar zijn. Met de ondersteuning van Android-apps wordt de BlackBerry-tablet wel opeens een stuk aantrekkelijker. Nu verkoopt de PlayBook nog niet al te goed. Het is echter nog maar de vraag hoeveel ontwikkelaars de moeite zullen nemen om hun apps te ‘porten’. De nieuwe lichting BlackBerry-telefoons met OS 10 (QNX) gaan naar alle waarschijnlijkheid ook Android-apps ondersteunen.

Categorie: Tablets

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's