De Samsung Galaxy S22 5G nu tot €10 korting per maand op unlimited data!

Officieel: BlackBerry kondigt spoedig eerste Android-telefoon aan

Wouter Nijsen
25 september 2015, 14:47
1 min leestijd
Officieel: BlackBerry kondigt spoedig eerste Android-telefoon aan

BlackBerry gaat binnenkort haar eerste Android-toestel aankondigen. Hierbij gaat het om de BlackBerry Priv, de slider-telefoon waarvan de afgelopen weken al specs en beelden zijn uitgelekt.

Lees verder na de advertentie.

Spoedig de  BlackBerry Priv aankondiging

BlackBerry Priv aankondiging

Dat heeft BlackBerry vandaag bekendgemaakt tijdens de presentatie van de kwartaalcijfers. Volgens BlackBerry moet de Priv het beste van Android en de BlackBerry-beveiliging combineren. Het bedrijf maakt echter niet bekend over welke specificaties het toestel beschikt. Wel is duidelijk dat het om een slider-telefoon gaat, wat wil zeggen dat het toestel is voorzien van een fysiek toetsenbord dat kan worden uitgeschoven.

Ook is het nog onduidelijk wanneer de BlackBerry Priv precies wordt uitgebracht en het wat toestel gaat kosten. Hierdoor is het nog onduidelijk of en wanneer we in Nederland en België met de smartphone aan de slag kunnen.

BlackBerry Priv specs

We moeten dus nog even afwachten wat de precieze specificaties van de Priv zullen zijn, al is er de afgelopen weken  wel  het een en ander uitgelekt. Zo zou de smartphone worden voorzien van een Snapdragon 808-chip van Qualcomm met 3GB aan werkgeheugen. Ook wordt er gesproken over een 5,4 inch-scherm met een resolutie van 2560 bij 1440 pixels.

Daarnaast is de verwachting dat BlackBerry de Priv voorziet van een 18 en 5 megapixel-camera aan respectievelijk de achter- en voorzijde van het toestel. Waarschijnlijk draait de smartphone op een aangepaste versie van Android 5.0 (Lollipop). Zo wordt het zogenoemde ‘BlackBerry Device Search’ waarschijnlijk onderdeel van het besturingssysteem. Met deze  functie kan snel worden gezocht  naar zaken op het internet, contacten en opgeslagen documenten.

Lees het laatste nieuws over BlackBerry

Bron: BlackBerry
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu