BlackBerry maakt Android 6.0 beschikbaar voor Priv

Wouter Nijsen
27 april 2016, 9:11
2 min leestijd
BlackBerry maakt Android 6.0 beschikbaar voor Priv

BlackBerry is begonnen met de uitrol van Android 6.0 (Marshmallow) voor de Priv, de eerste Android-smartphone van het bedrijf. De update moet binnenkort ook beschikbaar komen in de Benelux.

Lees verder na de advertentie.

BlackBerry Priv Android 6.0

De Android 6.0-update voor de BlackBerry Priv was al een tijdje in ontwikkeling en eerder deze maand kon je je inschrijven voor het bètaprogramma. In een blog laat BlackBerry weten dat de smartphone voortaan standaard geleverd wordt met Marshmallow en dat op 3 mei een over-the-air-update naar alle gebruikers zal volgen. Het is nog onduidelijk wanneer de update in de Benelux verschijnt, maar dit lijkt niet lang meer te duren.

blackberry priv marshmallow

Naast de optie om afzonderlijke app-permissies te beheren, Google Now on Tap en de energiebesparende functie Doze, verbetert BlackBerry ook de beveiliging van de Priv. Hierbij gaat het vooral om de beveiliging van standaard-apps als BlackBerry Hub en BlackBerry Launcher. Ook is er een optie aanwezig om apps tijdelijk in stand-by te zetten, waardoor de accuduur wordt verbeterd. De camera-app kan voortaan foto`s in het RAW-formaat opslaan, waardoor ze beter te bewerken zijn.

Meer over de BlackBerry Priv

Met de Priv stapte BlackBerry over van BB10 naar Android, al wordt eerstgenoemde nog wel door het bedrijf ondersteund. De smartphone beschikt over prima specificaties, waaronder een Snapdragon 808-chip, 3GB RAM, 32GB opslag en een 5,4 inch-scherm met een QHD-resolutie van 2560 bij 1440 pixels. De belangrijkste feature is het fysieke toetsenbord, dat je activeert  door het scherm naar boven te schuiven.

Zoals je in de BlackBerry Priv review kunt lezen, is er helaas genoeg aan te merken op de smartphone. Zo zijn de prestaties ondermaats, valt de bouwkwaliteit tegen en is het fysieke toetsenbord te priegelig en minder fijn in gebruik dan het virtuele keyboard. Bovendien is de Priv een behoorlijk dure telefoon, al heeft BlackBerry laten weten dit jaar met twee goedkopere toestellen te komen.

Lees het laatste nieuws over BlackBerry

Bron: BlackBerry
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

BlackBerry Priv
BlackBerry Priv

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu