BlackBerry dumpt Priv: geen verdere updates voor eerste Android

Thomas Haenen
11 september 2017, 9:29
1 min leestijd
BlackBerry dumpt Priv: geen verdere updates voor eerste Android

De BlackBerry Priv ontvangt definitief geen update meer naar Android 7.0 (Nougat). Volgens het bedrijf zal de smartphone geen nieuwe software meer ontvangen.

Lees verder na de advertentie.

BlackBerry Priv Android Nougat-update

In oktober 2015 verscheen de BlackBerry Priv, de allereerste Android-smartphone van het Canadese bedrijf. Het toestel werd aangekondigd met een focus op privacy en de verwachting was dan ook dat er consistente, regelmatige updates voor zouden verschijnen. Dit weekend maakte Alex Thurber, hoofd van BlackBerry’s mobiele divisie, echter bekend dat er definitief geen Android Nougat-update voor de smartphone verschijnt.

nougat-installaties

Bij zijn release werd de Priv geleverd met Android 5.1 (Lollipop), maar al snel volgde een update naar Android 6.0. De verwachting was dat een update naar Nougat ook zou volgen, maar pas nu laat BlackBerry weten dat dat er niet in zit. Volgens Thurber is het niet te doen om alle partners die betrokken waren bij de productie van het toestel bij elkaar te krijgen voor een update.

Daarmee verwijst hij waarschijnlijk onder andere naar bedrijven als Qualcomm, waarvan BlackBerry onderdelen gebruikt in de Priv. Zij moeten drivers aanleveren die een update mogelijk maken. Desalniettemin is het een opmerkelijke aankondiging: andere bedrijven met nagenoeg dezelfde hardware in hun smartphones hebben deze wel van Nougat voorzien.

Beveiligingsupdates wel op de planning

Overigens betekent het nieuws niet dat BlackBerry Priv-gebruikers met een onbeschermde smartphone rondlopen. Het bedrijf blijft namelijk wel beveiligingsupdates uitbrengen voor het toestel. Die ondersteuning gaat voorlopig gewoon door, aldus Thurber.

Bezitters van de BlackBerry KeyOne, een recenter toestel met fysiek toetsenbord, vallen niet buiten de boot qua updates. Zij krijgen later dit jaar gewoon een update naar Android 8.0 (Oreo).

Lees het laatste nieuws over BlackBerry

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

BlackBerry Priv
BlackBerry Priv

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu