BlackBerry Priv scoort bovengemiddeld in cameratest

Gijs Ettes
28 december 2015, 16:55
1 min leestijd
BlackBerry Priv scoort bovengemiddeld in cameratest

De BlackBerry Priv heeft een score van 82 punten behaald in de cameratest van het onafhankelijke onderzoeksbureau DxOMark. De 18 megapixel-camera van het toestel kan zich prima meten met de toptoestellen van Sony, Apple en Samsung.

Lees verder na de advertentie.

Zo scoort de BlackBerry Priv camera

De Priv mag het dan op het gebied van prestaties en bouwkwaliteit iets laten liggen, qua fotografie kan  de eerste Android-smartphone van BlackBerry prima meekomen met de concurrentie. De 18 megapixel-camera heeft een 27mm Schneider-Kreuznach-lens met een diafragma van f/2.2 en diverse features als optische beeldstabilisatie, snelle autofocus en een dubbele ledflitser.

Op het gebied van fotografie gooit het toestel dan ook hoge ogen, met een prima kleurreproductie, veel detail en goede prestaties bij weinig licht. DxOMark is daarnaast  te spreken over de ruisreductie en vloeiende autofocus tijdens het filmen. Ook de flitser presteert goed, al kan deze in sommige situaties leiden tot oververzadiging van foto`s. Tevens  zorgt de stabilisatie van het beeld tijdens het filmen soms voor zichtbare verstoring in het beeld. Niettemin scoort de Priv voor fotografie en filmen respectievelijk 82 en 81 van de 100 punten.

Met die score is de BlackBerry Priv camera kwalitatief gezien vergelijkbaar met de iPhone 6(S) en Sony Xperia Z3+. De top 10 van DxoMark wordt momenteel geleid door de Sony Xperia Z5 en Samsung Galaxy S6 Edge+, op korte afstand gevolgd door de Galaxy Note 5 en Galaxy S6 Edge. Wil je meer te weten komen over de BlackBerry Priv en hoe wij de camera van de smartphone beoordelen? Check dan onze uitgebreide BlackBerry Priv review.

BlackBerry Priv

BlackBerry Priv prijzen vergelijken

Bekijk product

We hebben momenteel geen BlackBerry Priv prijzen. Bekijk alle BlackBerry smartphones.

Alle BlackBerry smartphones met prijzen
Bron: DxOMark
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

BlackBerry Priv
BlackBerry Priv

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu