De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

‘BlackBerry stopt met smartphones als Priv geen succes wordt’

Gijs Ettes
9 oktober 2015, 12:34
1 min leestijd
‘BlackBerry stopt met smartphones als Priv geen succes wordt’

BlackBerry moet jaarlijks minstens 5 miljoen smartphones verkopen om winstgevend te worden. Lukt dat niet, dan is de kans aanwezig dat het bedrijf stopt met de verkoop van telefoons.

Lees verder na de advertentie.

BlackBerry Priv moet bedrijf weer winstgevend maken

BlackBerry Priv john chen

Dat laat BlackBerry-ceo John Chen doorschemeren in een interview met The Verge. Volgens de topman moet BlackBerry het verkoopdoel halen om weer winst te kunnen maken. Het bedrijf verwacht veel van de BlackBerry Priv, de eerste Android-smartphone van BlackBerry die is voorzien van een fysiek en uitschuifbaar toetsenbord. De Priv draait op een aangepaste versie van Android met enkele beveiligings- en productiviteits-apps. Hiermee moet de smartphone voor zowel consumenten als zakelijke gebruikers interessant zijn.

In het laatste financiële kwartaal, dat eindigde op 29 augustus, verkocht BlackBerry slechts 800.000 smartphones, maar dat moeten er met de overstap op Android en de release van de Priv beduidend meer worden. Chen laat in het midden of er ooit nog toestellen met BlackBerry OS 10 verschijnen, maar geeft wel aan dat huidige gebruikers van het platform nog steeds op updates en ondersteuning kunnen rekenen. BB10 wordt voornamelijk  bij overheden  en in ziekenhuizen gebruikt.

Van B naar A: BlackBerry`s nieuwe start met Android

Geruchten gaan dat de BlackBerry Priv vanaf volgende maand verkrijgbaar wordt voor een adviesprijs van rond de 800 euro. De slidertelefoon is voorzien van een 5,4 inch-scherm met een resolutie van 2560 bij 1440 pixels, een Snapdragon 808-chip van Qualcomm en 3GB aan werkgeheugen. Daarnaast is de verwachting dat de Priv een 18 en 5 megapixel-camera heeft aan respectievelijk de achter- en voorzijde van het toestel.

Lees het laatste nieuws over BlackBerry

Bron: The Verge
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

BlackBerry Priv
BlackBerry Priv

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu