Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Dit kun je met de schermrand van de BlackBerry Priv

Redactie
28 oktober 2015, 16:33
2 min leestijd
Dit kun je met de schermrand van de BlackBerry Priv

Inmiddels hebben de eerste webshops de BlackBerry Priv opgenomen in hun assortiment en zijn de meeste specs wel bekend. Onduidelijk blijft echter wat de functionaliteiten van het tweede scherm van het toestel  zijn. Uitgelekte foto’s verduidelijken dit.

Lees verder na de advertentie.

Net als Samsungs Galaxy S6 Edge en S6 Edge+ heeft de BlackBerry Priv een gebogen schermrand die extra functionaliteiten biedt. Uit gelekte foto’s van de gebruikershandleiding blijkt dat het mogelijk is  om weer te geven hoever de accu is opgeladen als de netsnoer is aangesloten. Daarnaast kan de schermrand  een selectie van app-snelkoppelingen tonen.

BlackBerry Priv Edge

Op de foto’s die zijn opgedoken is te zien dat BlackBerry de twee functies ‘Battery Edge’  en ‘Productivity Edge’ noemt. Beide zijn naar wens in te schakelen.  Battery Edge geeft de accustatus weer op de schermrand wanneer de Priv aan de oplader ligt. Behalve het percentage accu dat opgeladen is, wordt ook aangegeven hoe lang het nog duurt voordat je toestel volledig is opgeladen.

De Productivity Edge biedt de gebruiker de mogelijkheid om verschillende snelkoppelingen naar apps weer te geven op het extra scherm. In de handleiding staat omschreven dat de gebruiker het scherm naar buiten moet slepen om de snelkoppelingen te activeren. Door één van de apps te selecteren, wordt handige informatie uit de betreffende applicatie getoond. Druk je bijvoorbeeld op het icoontje van de kalender, dan worden aanstaande  gebeurtenissen van  vandaag en morgen zichtbaar. Ook kun je de app zelf openen. Druk je op het plusje onderaan het scherm, dan kom je bij de instellingen waar je het Productivity Edge-menu naar eigen wens aan kunt passen.

Overige specs BlackBerry Priv

Uit de uitgelekte handleiding bleek ook dat de Priv voorzien is van BlackBerry’s eigen Hub-notificatiemanager en pop-up-widgets. Pop-up-widgets zijn een handige nieuwe toevoeging van BlackBerry. Door over de app met een widget te swipen, krijg je de optie om deze in een nieuw venster te openen.

De BlackBerry Priv beschikt verder over een Snapdragon 808-chipset van Qualcomm  met  3GB aan werkgeheugen. Het interne geheugen van 32GB is uitbreidbaar tot 2TB en het 5,4 inch-amoled-scherm heeft een resolutie van 2560 bij 1440 pixels. De Priv draait uit de doos op Android 5.1.1 Lollipop.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

BlackBerry Priv
BlackBerry Priv

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu