De Samsung Galaxy S22 5G nu met €100,- cashback!

Marshmallow-bètaprogramma voor BlackBerry Priv gestart

Erwin Vogelaar
4 april 2016, 19:04
1 min leestijd
Marshmallow-bètaprogramma voor BlackBerry Priv gestart

BlackBerry maakt de BlackBerry Priv klaar voor Android 6.0 (Marshmallow) via een bètaprogramma. Schrijf je nu in voor een plekje op de wachtrij.

Lees verder na de advertentie.

BlackBerry Priv Marshmallow

In mei krijgt de eerste Android-smartphone van BlackBerry de update naar Android 6.0 (Marshmallow). Eigenaren van de BlackBerry Priv kunnen deze update nu al testen door zich in te schrijven voor het bètaprogramma. Er is beperkte ruimte voor testers, maar als je jezelf nu inschrijft op de BlackBerry Beta Zone-website, word je in een wachtrij gezet.

blackberry priv marshmallow

De bètaversie wordt in de tweede week van april uitgerold en de test duurt vier tot acht weken. Aangezien je in een wachtlijst terecht komt, is het goed mogelijk dat je zelf de bèta pas later in april kunt downloaden. BlackBerry stelt dat gebruikers automatisch diagnostische rapportages naar het bedrijf  moeten laten verzenden, zodat de software kan worden verbeterd.

→ Lees meer: Waarom het logisch is dat BlackBerry voor Android kiest

De BlackBerry Priv valt voornamelijk op door het fysieke toetsenbord, dat tevoorschijn komt als het scherm omhoog wordt geschoven. In onze BlackBerry Priv review  waren we echter niet onverdeeld enthousiast: “Zo zijn de prestaties ondermaats, met frequente haperingen als gevolg, en reageert het touchscreen niet optimaal. Ook over de bouwkwaliteit zijn we, zeker gezien het hoge prijskaartje, niet te spreken.” Wel heeft het toestel een mooi scherm en fijne camera. Het is nog maar afwachten hoe de hardware zal omgaan met Marshmallow, maar daar zal de bèta meer inzicht in geven.

Lees het laatste nieuws over BlackBerry

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

BlackBerry Priv
BlackBerry Priv

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's