De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Verkoop BlackBerry Priv valt mogelijk tegen

Wouter Nijsen
23 december 2015, 15:08
2 min leestijd
Verkoop BlackBerry Priv valt mogelijk tegen

De BlackBerry Priv moet de Canadese telefoonmaker  weer op de kaart zetten, maar dat lijkt nog niet helemaal te lukken. Het toestel zou momenteel minder dan 50.000 keer  zijn verkocht.

Lees verder na de advertentie.

BlackBerry Priv verkopen

Dat blijkt uit data van Google Play. De appwinkel houdt van alle applicaties  bij  hoe vaak deze gedownload worden en toont op elke  app-pagina een schatting. Op de pagina`s van diverse BlackBerry-apps is te zien dat deze  tussen de 10.000 en 50.000 keer zijn gedownload. De genoemde apps verschijnen alleen in de zoekresultaten wanneer je beschikt over een BlackBerry Priv. Dit geeft dus een goede schatting van hoe vaak het toestel momenteel is verkocht. Een exact aantal  blijft onduidelijk: het  kunnen er iets meer dan 10.000 zijn, of bijvoorbeeld 30.000.

BlackBerry Priv verkopen

In de maand  dat de BlackBerry Priv beschikbaar is, zouden er relatief  weinig  exemplaren zijn verkocht. Ter vergelijking:  de Galaxy S6, het vlaggenschip van Samsung, ging in dezelfde periode  ruim 10 miljoen over de toonbank. Kanttekening daarbij is wel dat de Zuid-Koreaanse fabrikant het voordeel van een hoger  marketingbudget, bredere verkrijgbaarheid en een grotere gebruikersgroep heeft.

Meer over de BlackBerry Priv

Gisteren werd bekend dat BlackBerry in 2016 mogelijk een tweede  Android-smartphone uitbrengt, al is dat  afhankelijk van het succes van de Priv. Het is echter onduidelijk hoeveel exemplaren  van de Priv verkocht moeten worden voordat het toestel daadwerkelijk een succes is. Naar eigen zeggen moet BlackBerry jaarlijks 5 miljoen smartphones verkopen om  in business  te blijven.

De Priv  werd hier onlangs in de Benelux geïntroduceerd voor 779 euro. Een fors bedrag, al krijgt het toestel rond het Mobile World Congress (februari 2016)  een prijsverlaging.  De BlackBerry Priv wordt aangedreven door een octacore-processor (Snapdragon 808), 3GB aan werkgeheugen en beschikt over 32GB opslag. Ook heeft  de smartphone een 5,4 inch-scherm (2560 bij 1440 pixels) en een uitschuifbaar toetsenbord. Meer over de telefoon lees je in de BlackBerry Priv review.

Lees het laatste nieuws over BlackBerry

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

BlackBerry Priv
BlackBerry Priv

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu