De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

“BlackBerry-telefoons met QNX gaan Android-apps ondersteunen”

Redactie
24 augustus 2011, 19:30
1 min leestijd
"BlackBerry-telefoons met QNX gaan Android-apps ondersteunen"

Bloomberg weet te melden dat de volgende generatie BlackBerry-telefoons met QNX ook met Android-applicaties overweg zal kunnen. QNX is hetzelfde besturingssysteem dat draait op de BlackBerry PlayBook en voor deze tablet is nu een Android app-player in de maak. Als RIM, het bedrijf achter de BlackBerry-telefoons, voor de ondersteuning van Android zou kiezen kunnen ze meer dan 250.000 apps uit de Android-Market aanbieden. In de huidige downloadwinkel van RIM zijn slechts 40.000 apps te vinden.

RIM heeft te maken met teruglopende verkopen omdat ze (onder meer) veel minder aantrekkelijke applicaties weet te bieden. In vergelijking met een Android-smartphone ontbreekt het bijvoorbeeld aan indrukwekkende spellen of andere grafische apps. De eerste BlackBerry-telefoons met QNX moeten in het eerste kwartaal van 2012 op de markt komen. Het nieuwe besturingssysteem zal niet werken op bestaande BlackBerry-telefoons, en dus moeten alle bestaande BlackBerry-applicaties weer worden aangepast voor QNX. De kans dat ontwikkelaar wederom voor nog een platform hun apps geschikt gaan maken is niet al te groot, en dit zou voor RIM zou het ondersteunen van Android-apps een goede oplossing zijn om haar klanten toch een indrukwekkende app-selectie te bieden.

Lees verder na de advertentie.

Volgens Bloomberg zullen de Android-applicaties op de nieuwe BlackBerry-telefoons net zo werken als op BlackBerry PlayBook. De nog uit te komen Android app-player voor de BlackBerry PlayBook laat zien dat de Android-apps in een aparte app worden gedraaid, waarbij Android wordt gesimuleerd. Met deze methode is omslachtiger dan op een Android-telefoon om apps te starten, en werken de apps ook trager. Wellicht dat RIM voor QNX op telefoons een andere oplossing aan het bedenken is, maar Bloomberg beweert dat de QNX-telefoons vanaf het begin met de Android app-player geleverd zullen worden.

Bron: Bloomberg

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu