BlackBerry belooft: smartphones met fysieke toetsenborden in de maak

Thomas Haenen
29 september 2016, 10:50
1 min leestijd
BlackBerry belooft: smartphones met fysieke toetsenborden in de maak

Het einde van BlackBerry’s eigen smartphones betekent nog niet het einde van toestellen met een fysiek toetsenbord. Dat heeft topman John Chen laten weten in een interview.

Lees verder na de advertentie.

Geen einde voor BlackBerry-toetsenbord

BlackBerry gaat zelf geen smartphones meer ontwikkelen of produceren, maar gaat samenwerken met partners voor nieuwe toestellen. Volgens Chen werken sommige van die partners ook aan toestellen met fysieke QWERTY-toetsen, aldus de ceo in een interview met het Canadese BNN. Chen geeft geen details over welke partners die toestellen produceren en wanneer we ze kunnen verwachten.

blackberry-gr

Op dit moment is Alcatel het enige bedrijf waarvan bekend is dat het samenwerkt met BlackBerry. De BlackBerry DTEK50, die eerder deze zomer verscheen, is een aangepaste versie van de Alcatel Idol 4. Binnenkort verschijnt waarschijnlijk de DTEK60, een Idol 4S voorzien van BlackBerry’s logo en software. Alcatel heeft geen bestaande smartphones met een fysiek toetsenbord.

Het laatste BlackBerry-toetsenbord toestel was de Priv. De smartphone beschikte over een fors scherm met uitschuifbaare toetsen. Volgens de Canadese fabrikant is zo’n QWERTY-toetsenbord nog altijd populair bij zakelijke gebruikers, die vele berichten per dag typen. Zij zouden sneller kunnen werken op een toetsenbord. BlackBerry was de enige fabrikant die nog Android-smartphones met een fysiek toetsenbord produceerde.

BlackBerry apps

De Canadese fabrikant heeft er echter niet veel aan gehad: BlackBerry maakte gisteren bekend zich terug te trekken van de hardwaremarkt. Na vele teleurstellende kwartaalcijfers schrapt het bedrijf zijn eigen hardwaredivisie. Daarmee komt een einde aan bijna twintig jaar eigen toestellen. BlackBerry-smartphones blijven in de toekomst verschijnen, maar worden allemaal door externe partners geproduceerd. Het bedrijf zal zich nu gaan focussen op software en apps voor de zakelijke markt.

Lees het laatste nieuws over BlackBerry

Bron: BNN
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

BlackBerry Priv
BlackBerry Priv

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu