De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Zo past BlackBerry de interface van zijn Android-toestel aan

Gijs Ettes
17 september 2015, 13:12
2 min leestijd
Zo past BlackBerry de interface van zijn Android-toestel aan

De afgelopen weken zijn er al meerdere foto’s van BlackBerry-toestellen met Android opgedoken. De laatste  BlackBerry Venice-foto’s tonen de slidertelefoon in vol ornaat en geven een indruk van de interface.

Lees verder na de advertentie.

Bekijk de BlackBerry Venice-foto’s

Op het eerste gezicht wijkt de Android-versie waarop de Venice draait niet bijster veel af van stock-Android. Het homescreen is volledig intact, met de Google-zoekbalk bovenin en de welbekende Google-apps en Android-knoppen onder in beeld. De eerste aanpassingen zijn te zien als er even op de homeknop wordt gedrukt. Normaliter verschijnt dan Google Now, maar op de BlackBerry-telefoon heb je ook de keuze uit snelkoppelingen voor de berichten-app en lokale zoekfunctie.

Verder valt op dat de app-kiezer met recent gebruikte applicaties een andere look heeft gekregen. Veelgebruikte apps worden hier groter getoond, zodat je ze makkelijker kunt openen. Verder wordt het gemakkelijk om snelkoppelingen naar bepaalde functies toe te voegen aan je homescreen. Denk aan het snel opstellen van een e-mail, sms of chatbericht of het aanmaken van agenda-afspraken. Het menu hiervoor verschijnt als een leeg vlak op het homescreen even wordt ingehouden.

Meer over de BlackBerry Venice

De BlackBerry Venice is de eerste Android-telefoon van de Canadese telefoonmaker en heeft een grote focus op veiligheid. Naast diverse productiviteits-apps zijn er ook pakketten met versleutelde communicatie-apps (BBM, Meetings) en beveiligings-apps (BES 12) aan boord. Het toestel wordt naar verluidt voorzien van een 5,4 inch-touchscreen (2560 bij 1440 pixels), maar is ook te bedienen met het uitschuifbare qwerty-toetsenbord.

De Venice zal worden aangedreven door een 1,8GHz hexacore-processor (Snapdragon 808) en beschikt over 3GB aan werkgeheugen. Aan de achterkant is een 18 megapixel-camera met optische beeldstabilisatie te vinden. Mogelijk wordt het toestel in november, gelijktijdig met de BlackBerry Passport, uitgebracht. Over prijzen en precieze releasedata is momenteel nog niets bekend. Ook is onduidelijk of BlackBerry Venice ook de uiteindelijke naam van de slidertelefoon wordt.

Lees het laatste nieuws over BlackBerry

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu