Nieuwe renders tonen Blackberry Venice met Android

Redactie
10 augustus 2015, 18:30
1 min leestijd
Nieuwe renders tonen Blackberry Venice met Android

Het wordt steeds duidelijker dat Blackberry spoedig een Android-toestel gaat uitbrengen. Twee nieuwe renders van de vermeende Venice-smartphone tonen opnieuw dat Blackberry de Android-markt wil betreden.

Lees verder na de advertentie.

De  Blackberry Venice renders zijn gepubliceerd door het doorgaans betrouwbare Crackberry, dat al eerder juiste informatie over nog niet eerder getoonde Blackberry-apparaten verspreidde.

Blackberry Venice renders

De eerste render toont de YouTube-app op de Blackberry Venice, samen met de Cast-knop waarmee je de content uit de YouTube-app naar een ander scherm kunt streamen. Dit duidt erop dat de Venice daadwerkelijk met Android wordt gelanceerd. Blackberry 10, het huidige besturingssysteem van het Canadese merk, heeft geen toegang tot de Chromecast.

blackberry-venice-chromecast

De tweede render toont mogelijk de Blackberry Hub, het onderdeel van Blackberry waar alle berichten  te zien zijn – van e-mails en sms’jes tot berichten via Twitter en Facebook. De Hub wordt in Blackberry 10 geprezen, en zou ook op de Android-smartphone verschijnen. Via swipe-gebaren kun je notificaties verwijderen of snoozen, en met de ronde actieknop is het waarschijnlijk mogelijk om een bericht op te stellen.

blackberry-hub-android

Verder zou de Blackberry Venice over een 1,8GHz hexacore-processor (Snapdragon 808) met 3GB aan werkgeheugen, een 5,4 inch-scherm en 18 megapixel-camera met optische beeldstabilisatie worden voorzien. Daarnaast is het aannemelijk dat de Venice eenzelfde metalen frame en ruwe achterkant als de Blackberry Z30 krijgt. Mogelijk wordt de smartphone in november van dit jaar gepresenteerd.

Laatste nieuws over Blackberry

Bron: Crackberry
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu