‘Blackberry Venice krijgt uiteindelijke naam: Blackberry Priv’

Redactie
24 september 2015, 10:43
1 min leestijd
‘Blackberry Venice krijgt uiteindelijke naam: Blackberry Priv’

De afgelopen maanden is er al veel gelekt van wat de Blackberry Venice wordt genoemd. De officiële naam voor dit eerste Android-toestel van BlackBerry wordt straks ‘Priv’.  

Lees verder na de advertentie.

De meestal betrouwbare Evan Blass van @evleaks meldt op Twitter dat de Blackberry Venice in de verkoop Blackberry Priv genoemd zal worden. Waar hij deze informatie vandaan haalt, is onbekend, maar gezien zijn goede  track record  zou hij het best wel eens bij het juiste eind kunnen hebben.

Blackberry-telefoon met Android

De Blackberry Priv draait volgens de geruchten op Android Lollipop en dat zou een primeur zijn voor de telefoonproducent. In juni meldde Blackberry CEO John Chen dat het bedrijf openstond om een Android-telefoon te lanceren, indien het de Android-software voldoende kon  beveiligen. De naam Priv, waarschijnlijk een afkorting van private of privacy, lijkt erop te duiden dat dit is gelukt.

Blackberry Priv specs

Op dit moment is al bekend dat de Blackberry Priv is uitgerust met een Snapdragon 808-chip, 3GB aan werkgeheugen, een 18 megapixel-camera aan de achterkant en aan de voorkant een 5 megapixel-camera. Zoals we gewend zijn van Blackberry is ook dit toestel voorzien van een fysiek toetsenbord, dat weggeschoven kan worden om alleen het volledige 5,4 inch-scherm te gebruiken.

Wanneer de smartphone officieel wordt aangekondigd blijft onduidelijk. Ook is niet bekend of het toestel naar Europa en de Benelux komt.

Lees het laatste nieuws over Blackberry

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu