De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

BlackBerry-merk kan ook op wearables en tablets verschijnen

Erwin Vogelaar
1 april 2017, 18:55
2 min leestijd
BlackBerry-merk kan ook op wearables en tablets verschijnen

Hoewel BlackBerry geen hardware meer maakt, zullen er nog wel apparaten met dit merk verschijnen. Verwacht in de toekomst onder andere BlackBerry wearables en tablets.

Lees verder na de advertentie.

BlackBerry wearables

Op de Android-markt had BlackBerry niet genoeg succes. Daarom is het bedrijf gestopt met het maken van hardware. Er verschijnen nog wel BlackBerry-smartphones op de markt, maar dat komt omdat het merk gewoon doorleeft. BlackBerry wil ervoor zorgen dat als je een BlackBerry-smartphone koopt, je zeker weet dat je een veilig toestel hebt. Dit komt onder andere door de extra beveiligingssoftware van het bedrijf. Dit idee wil het bedrijf nu uitbreiden naar andere apparaten, zoals tablets, wearables en meer.

blackberry wearables

“Er is een ongelooflijke kans voor connected apparaten om levens te verbeteren”, stelt BlackBerry ceo John Chen. “Maar om deze volle potentie te bereiken, moeten privacy en veiligheid vanaf het begin ingebed worden.” BlackBerry noemt naast tablets en wearables ook medische apparatuur en huishoudelijke apparaten als mogelijkheden voor het BlackBerry-merk. Er zijn nog geen details vrijgegeven over welke BlackBerry-apparaten we als eerste kunnen verwachten. Wel heeft een woordvoerder van het bedrijf tegenover The Verge bevestigd, dat elk product met de BlackBerry-naam, technologie of code van het bedrijf zal bevatten. Het gaat dus om meer dan enkel een merk.

Op BlackBerry-toestellen staat standaard software geïnstalleerd die je gebruik in de gaten houdt om je te beschermen van gevaren van buitenaf. Je krijgt bijvoorbeeld een melding als je privacy op het spel staat. Ook krijg je een algemeen veiligheidsniveau van je toestel. Hiervoor wordt er onder andere gekeken naar encryptie en de apps die je gebruikt. Door tips op te volgen kun je dit niveau verbeteren. Op BlackBerry-toestellen wordt ook standaard alle data versleuteld en krijg je een wachtwoordmanager. Een soortgelijk softwarepakket kan BlackBerry ook voor tablets en sommige wearables gebruiken.

Lees het laatste nieuws over BlackBerry

Bron: The Verge
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu