Privacybeschermende Blackphone wordt onthuld tijdens MWC

Gijs Ettes
17 februari 2014, 12:26
1 min leestijd
Privacybeschermende Blackphone wordt onthuld tijdens MWC
Blackphone privacy

De Spaanse start-up GeeksPhone en het Amerikaanse bedrijf Smart Circle, dat een service voor versleutelde communicatie levert, zullen tijdens het Mobile World Congress de Blackphone onthullen. Deze smartphone waarborgt volgens de fabrikant de privacy van gebruikers beter dan de toestellen die momenteel op de markt verkrijgbaar zijn.

De high-end Blackphone moet een hogere mate van privacybescherming bieden en dat is hard nodig zo betogen de makers, aangezien technologie steeds meer vervlochten is met onze samenleving. De smartphone draait op een aangepaste en veiligere versie van Android genaamd PrivatOS. Het besturingssysteem werkt op zo`n manier samen met de hard- en software van het toestel dat alle activiteiten die je uitvoert, plaatsvinden in een beschermde omgeving. Zo zijn alle e-mails en sms`jes die je met de Blackphone verstuurt, automatisch versleuteld.

Lees verder na de advertentie.

De video hieronder geeft een indruk van de ontwikkeling en de functies van het toestel. Specificaties, een prijs en een releasedatum worden tijdens het Mobile World Congress onthuld.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu