De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

‘HTC gaat advertenties in Blinkfeed tonen’

Redactie
11 mei 2015, 12:14
1 min leestijd
‘HTC gaat advertenties in Blinkfeed tonen’

Blinkfeed, het sociale homescreen van HTC dat standaard is geïnstalleerd en geactiveerd op smartphones van het Taiwanese merk, gaat binnenkort  advertenties tonen.

Lees verder na de advertentie.

Dat meldt althans Twitter-lekker Upleaks, die vaker juiste informatie over HTC-smartphones en -software verspreidt. Hij tweette een afbeelding waarin is te zien dat HTC voortaan geld wil verdienen met het tonen van reclame in zijn sociale startscherm. De Blinkfeed reclame is vermomd als normale content. Hierdoor is het voor de gebruiker lastig te zien wat relevante informatie is, en wat advertenties zijn.

Blinkfeed reclame

Blinkfeed is het sociale homescreen van HTC dat nieuwsberichten en updates van sociale media in een soort tijdschrift-achtige interface toont. Gebruikers kunnen grotendeels zelf instellen wat ze te zien krijgen, door in de instellingen de onderwerpen en gekoppelde sociale netwerken aan te passen.

blinfeed-reclame

Volgens Upleaks kunnen vooralsnog alleen ontwikkelaars een advertentie inkopen bij Blinkfeed, waarmee zij hun app of game in de schijnwerpers zetten. Daarnaast zou het voor HTC mogelijk worden om hun eigen producten in Blinkfeed aan te prijzen.

Het is vooralsnog onduidelijk of en wanneer HTC advertenties in Blinkfeed beschikbaar maakt, maar het lijkt erop dat het plan in een vergevorderd stadium is.

Laatste nieuws over HTC

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu