De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Bluetooth-apparaten in 2017 hebben vier keer beter bereik

Erwin Vogelaar
7 december 2016, 20:26
2 min leestijd
Bluetooth-apparaten in 2017 hebben vier keer beter bereik

Vandaag is Bluetooth 5 gelanceerd. Volgend jaar zullen de eerste apparaten op de markt komen met deze nieuwe standaard. Bluetooth 5 is sneller en heeft beter bereik.

Lees verder na de advertentie.

Bluetooth 5 gelanceerd

Vandaag wordt een nieuwe standaard voor bluetooth-verbindingen gelanceerd: Bluetooth 5. Deze nieuwe versie van de vertrouwde verbinding biedt enkele handige verbeteringen. Zo zal de aansluiting sneller zijn en is er een flink beter bereik mogelijk. Al afgelopen juni is deze upgrade aangekondigd. De eerste apparaten met deze verbeteringen zullen in de komende twee tot zes maanden verschijnen. Welke producten als eerste meedoen is nog niet bekend.

bluetooth 5 gelanceerd

In de praktijk kan Bluetooth 5 maar liefst vier keer zo lange afstanden overbruggen. Denk hierbij aan koptelefoons en speakers waarbij de verbinding stabiel blijft als je deze apparaten verder weg van je smartphone houdt. Daarnaast is de nieuwe versie van de draadloze verbinding twee keer zo snel als de voorganger.

Bluetooth wordt steeds belangrijker voor onze smartphones, omdat fabrikanten graag zo weinig mogelijk aansluitingen in hun toestellen willen. Zo verschijnen er steeds meer smartphones zonder een 3.5-mm jack om een koptelefoon mee aan te sluiten. In plaats daarvan verwachten fabrikanten dat gebruikers steeds vaker draadloze oordopjes of een draadloze koptelefoon gebruiken. Daarnaast hebben we natuurlijk ook nog apparaten als wearables om onze polsen.

Bluetoth en wifi

Er is ook goed nieuws voor mensen bij wie de wifi-verbinding thuis wel eens stoort. Door alle draadloze verbindingen in je huis kunnen signalen elkaar wel eens in de weg zitten. Bluetooth is met zijn draadloze signalen daar ook een boosdoener in. Bluetooth 5 lost dit op door wifi en LTE-signalen constant te vermijden. Zo moeten de verschillende apparaten gewoon naar behoren kunnen werken, zonder dat jij speciaal kanalen in je router hoeft te wisselen om te zien welke het meest stabiel is. Dit is onder andere belangrijk voor huizen vol Internet of Things-apparaten.

Bron: The Verge
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu