De Samsung Galaxy S21 FE nu tijdelijk met €96 korting!

Deze Android-smartphone van Boeing kan zichzelf ‘opblazen’

Redactie
28 februari 2014, 17:44
1 min leestijd
Deze Android-smartphone van Boeing kan zichzelf ‘opblazen’
Boeing Black

De Boeing Black is een nieuwe Android-smartphone van Boeing die zichzelf kan vernietigen als iemand de telefoon probeert open te maken. Door het vernietigen wordt ook alle informatie van de smartphone verwijderd: een telefoon die bij uitstek ik geschikt voor overheids- en veiligheidsdiensten, zoals het Amerikaanse leger. Volgens Boeing, dat voornamelijk bekend is van de vlietuigen, is er nog geen écht goed beveiligde smartphone op de markt beschikbaar. De Boeing Black moet daar verandering in gaan brengen.

Lees verder na de advertentie.

Boeing Black: specs

BoeingBlack

Hoewel de Boeing Black zichzelf kan opblazen, zijn de specificaties van het toestel niet enorm knallend: de smartphone beschikt over een 4,3 inch-scherm met een vrij lage resolutie van 960 bij 540 pixels, 1,2GHz dualcore-processor en een nog onbekende Android-versie. De telefoon is echt bedoeld voor de ‘Mission Impossible’-agenten: degenen die niet mogen worden gespot of gevangen worden genomen. Degenen die een smartphone hebben die ze in één keer kunnen vernietigen.

De smartphone, die vrijwel alle 3g- en 4g-netwerken ondersteunt, kan met verschillende add-ons overweg. Zo kan er een biometrische sensor via de achterkant worden aangesloten, een zonne-oplader of een satellietontvanger. Als iemand vervolgens de achterkant eraf haalt, vernietigt de telefoon alle informatie op het toestel.

De Boeing Black komt niet beschikbaar voor consumenten en kan alleen door geselecteerde bedrijven worden gekocht. Een prijs en consumentenreleasedatum zijn daarom niet beschikbaar.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu