De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Boek voor Android-ontwikkelaars: ‘Hello, Android’

Redactie
5 februari 2009, 8:00
1 min leestijd
Boek voor Android-ontwikkelaars: ‘Hello, Android’
hello_android

The Pragmatic Programmers brengen een boek uit voor beginnende Android-ontwikkelaars. ‘Hello, Android’ is de titel van het boek, dat de basis beschrijft van het ontwikkelen met Linux/Java voor Android. Je werkt toe naar het maken van een Sudoku-game, dat in het laatste hoofdstuk aan bod komt. Volgens de uitgever heb je geen Android-telefoon nodig om het boek te kunnen gebruiken. Wat je wel nodig hebt is een SDK en de telefoonemulator die is meegeleverd. Dat het een beginnersboek is, betekent niet dat je zonder kennis kunt beginnen: een beetje ervaring met programmeren is toch wel gewenst.

Onderwerpen die aan de orde komen zijn onder andere de touch-functionaliteit, de D-pad en toetsenbordinvoer, locatiegebaseerde diensten en werken met de bewegingssensor. Multimedia, 2D en 3D OpenGL, webdiensten en SQLite komen eveneens langs. De auteur is professioneel ontwikkelaar en senior onderzoeker bij het SAS Advanced Computing Lab.

Lees verder na de advertentie.

Meer weten? Het voorwoord en de hoofdstukken over gebruikersinterface en 2D-graphics zijn online te lezen.

The Pragmatic Programmers verkopen het 200 pagina’s tellende boek ‘Hello, Android’ voor $22 (PDF) of voor $33 (paperback).

Meer informatie: The Pragmatic Programmers

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu