Boeken van Bol.com lezen op Samsung Galaxy Tab

Redactie
26 november 2010, 19:50
1 min leestijd
Boeken van Bol.com lezen op Samsung Galaxy Tab
txtr android
txtr boeken

Bol.com heeft vandaag aangekondigd dat ze officieel boeken op de Samsung Galaxy-tablets gaan aanbieden. Ze maken daarvoor gebruik van txtr, een oplossing van een bedrijf uit Berlijn. De bedoeling is om daarmee de markt voor Nederlandse ebooks te stimuleren, door het voor klanten extra makkelijk te maken. Op de Samsung Galaxy Tab en op Samsung-smartphones zal de Bol.com-applicatie standaard voorgeïnstalleerd zijn. Het gaat om een app, gebaseerd op txtr. Vodafone gaat het aanbod aanvullen met een maandabonnement voor dataverkeer.

Daarnaast zal de oplossing beschikbaar zijn voor iPhone en iPad, waarbij je de applicatie handmatig moet downloaden. Het mooie van txtr is dat het ePub-bestanden met de DRM-beveiliging van Adobe aankan. Als je de boeken opslaat in je online txtr-opslagruimte, kun je ze op meerdere apparaten lezen. Txtr ondersteunt meerdere platformen (Android, iOS, web, pc en ereaders) dus ook wanneer je op termijn van de Galaxy Tab besluit over te stappen naar een gespecialiseerde ebooklezer kun je je boeken blijven gebruiken. Je kunt op maximaal 6 verschillende apparaten je boek lezen.

Lees verder na de advertentie.

Txtr is een in Berlijn gevestigde aanbieder van ereader-oplossingen. CEO Christophe Maire zegt dat Nederland voorloopt op de meeste andere Europese lande, wat ebooks betreft. Er worden per dag meer dan 1.500 ebooks gedownload. Met deze nieuwe deal komen er 5.000 Nederlandse en 130.000 Engelse titels binnen handbereik.

Txtr is gratis op je Android-toestel te installeren.

Categorie: Apps

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's