Boevenvangen met je Android-toestel

boefBoevenvangen is een nieuwe Android-app waarmee je kunt kijken welke misdrijven er bij jou in de buurt zijn gepleegd. De app is ontstaan uit de gelijknamige website Boevenvangen.nl en bepaalt op basis van je GPS-positie welke misdrijven er worden getoond. Je kunt op basis van afstand of datum de misdaden sorteren. Mocht je nuttige informatie voor de politie hebben, dan vind je in de app ook een telefoonnummer zodat je kan bellen met de plaatselijke politie. Bij elk bericht vind je een beschrijving van de verdachte en vaak ook een foto, bijvoorbeeld wanneer iemand met een gestolen pas heeft geprobeerd te pinnen. Boevenvangen is dus een soort ‘Opsporing verzocht’, maar dan op je Android-toestel.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

In de app vind je ook algemeen misdaadnieuws en een overzicht van straffen die bij eerdere delicten zijn opgelegd. De iPhone-applicatie Boevenvangen verscheen een maand geleden en is al ruim 40.000 keer gedownload.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.