Bootloader HTC Sensation wordt vrijgegeven in augustus

Redactie
11 juli 2011, 10:47
1 min leestijd
Bootloader HTC Sensation wordt vrijgegeven in augustus

In augustus zal de HTC Sensation een update krijgen waarmee de bootloader te unlocken is. Begin september zal deze functie dan ook daadwerkelijk toegankelijk worden. Dit meldt HTC op haar eigen Facebook-pagina. De afgelopen maanden maakte HTC het juist moeilijker om de bootloader van haar telefoons te benaderen, maar de fabrikant kwam hier al snel op terug vanwege de vele klachten van haar gebruikers. Door het vrijgeven van de bootloader wordt het mogelijk om custom roms te installeren.

Hoewel HTC vroeger altijd bekend stond vanwege haar gemakkelijk te benaderen bootloaders besloot ze enkele tijd terug om deze toch te gaan beveiligen. Vooral de toestellen van HTC zijn populair bij de gebruikers van custom roms, en deze beleidswijziging zorgde voor een stortvloed aan commentaar. Aangezien de meeste telefoons van andere fabrikanten wel te benaderen zijn, besloot HTC op haar beslissing terug te komen uit angst om klanten te verliezen. Na de HTC Sensation zullen de ook de bootloaders van HTC Sensation 4G (de Amerikaanse versie van de HTC Sensation) en de HTC Evo 3D worden opengezet.

Lees verder na de advertentie.

HTC is niet de enige fabrikant die worstelt met haar bootloaderbeleid. Eerder besloot ook Sony Ericsson haar telefoons te gaan beveiligen, maar kwam hier ook op terug. Ze gaf een officiële tool vrij waarmee gebruikers zelf hun telefoon kunnen unlocken. Sony Ericsson is zelf nog een stapje verder gegaan en heeft contact gezocht met de community van XDA Developers om hun custom roms beter te laten werken op Sony Ericsson telefoons.

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

HTC Evo 3D
HTC Evo 3D
Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's