Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Brandweerman maakt brandweer-app voor Google Glass

Redactie
21 januari 2014, 20:33
1 min leestijd
Brandweerman maakt brandweer-app voor Google Glass
brandweerman

Een Amerikaanse brandweerman gaat een app ontwikkelen voor Google Glass waarmee brandweermannen meldingen over branden kunnen ontvangen. Ook kan Google Glass worden gebruikt tijdens het bestrijden van branden, om bijvoorbeeld een plattegrond van een gebouw te tonen of andere relevante instructies middels het prisma van Glass te laten zien. De brandweerman in kwestie, Patrick Jackson, is naast vuurvechter ook nog eens Glass Explorer en Glass-ontwikkelaar, en hij voorziet een toekomst waarin brandweerlieden allemaal gebruikmaken van een Google Glass om bij het blussen van gevaarlijke branden te helpen. En dat allemaal met zijn brandweer-app.

Lees verder na de advertentie.

Google Glass Brandweer-app

engine_bay_dispatch

De brandweer-app heeft ook verschillende andere functies, zoals het vinden van de dichtstbijzijnde brandkraan inclusief een route via Google Maps naar de betreffende brandkraan. Ook kan er direct informatie over bijvoorbeeld auto’s worden opgevraagd als deze in de brand staan – en hoeveel risico brandweermannen en de bestuurder daardoor lopen.

Google Glass zou volgens Jackson ideaal zijn omdat de bril geheel hands-free te bedienen is. Daarnaast zou de camera kunnen helpen bij het analyseren van het blussen van branden en specifieke reddingsacties. Jackson haalde het geld voor Glass op via een crowdfunding-campagne op Indiegogo. Hij kreeg van Google een uitnodiging om de slimme bril te kopen, die vervolgens een video van hem hebben geschoten. Die is hieronder te bekijken, om ook een indruk van de mogelijkheden van de speciale brandweer-app voor Google Glass te krijgen.

Video van de Brandweer-app

https://www.youtube.com/watch?v=QPbZy2wrTGk

Lees meer over Google Glass

Lees ook onze uitgebreide Google Glass review en bekijk de bijbehorende videoreview. Wil jij ook een Glass Explorer worden? Lees alles over Google Glass in Nederland en alle dingen die je moet weten.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Google Glass
Google Glass

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu