De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Popcorn Time in het nauw gedreven door BREIN

Redactie
19 december 2014, 13:44
1 min leestijd
Popcorn Time in het nauw gedreven door BREIN

Popcorn Time wordt op de hielen gezeten door de Nederlandse auteursrechtenorganisatie BREIN, zo meldt een woordvoerder van Popcorn Time tegenover Android Planet.

Lees verder na de advertentie.

“BREIN doet er alles aan om ons kapot te maken en van onze hostingpartijen een vijand te maken. We hebben een paar moeilijke weken gehad waarin we tussen drie verschillende hostingpartijen hebben gewisseld”, aldus een anonieme woordvoerder van Popcorn Time. “Elke keer werd er weer contact opgenomen met de hostingpartijen. Ze werken zo snel, het is shockerend om te zien.”

Hoe BREIN Popcorn Time probeert te stoppen

Popcorn Time populair

Popcorn Time heeft de laatste weken veel last van downtime. Popcorn Time maakt gebruik van het normale torrentprotocol en publiekelijk beschikbare torrents, waardoor de software ook tijdens downtime gewoon blijft werken. Alleen de website van Popcorn Time, waar het programma ook is te downloaden, is tijdens deze downtime niet bereikbaar.

“BREIN zit ons op de hielen en we hebben op dit moment onze overlevingsmodus ingeschakeld. Niemand zei dat het gemakkelijk zou zijn, en we vinden het vervelend dat we onze tijd in deze onzin moeten steken in plaats van Popcorn Time toffer te maken. We houden van Popcorn Time en deze strijd maakt ons alleen maar sterker”, zo verklaart Popcorn Time.

“We nemen maatregelen voor als partijen als EURid (de instantie die .eu-domeinnamen beheert) of BREIN weer actie ondernemen. We zijn niet meer afhankelijk van één centrale domeinserver of publieke api, en we hebben een hostingpartij gevonden waarvan wij denken dat het bedrijf bij ons past. We brengen vandaag weer updates uit voor Windows en Mac, en we gaan gewoon door.”

Laatste Popcorn Time-nieuws

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu