De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

Brillo aangekondigd: ecosysteem voor Googles ‘Internet of Things’

Rutger Otto
28 mei 2015, 19:23
1 min leestijd
Brillo aangekondigd: ecosysteem voor Googles ‘Internet of Things’

Google ziet toekomst in ‘The Internet of Things’ en wil apparaten aan het internet koppelen in een eigen ecosysteem. Dat platform heet Brillo.

Lees verder na de advertentie.

Brillo van Google

Met Nest zette Google de eerste stappen op het gebied van The Internet of Things, waarmee het slimme apparaten aan het internet hangt. Brillo moet Googles ecosysteem worden dat apparaten aan elkaar koppelt op een netwerk.

Brillo is gebaseerd op Android, maar heeft veel minder hoge systeemeisen. Wel werkt het met bluetooth, wifi en meer. Omdat het platform gebaseerd is op Android, is het bekend terrein voor enorm veel ontwikkelaars om ermee te werken. De ontwikkelaarspreview van Brillo komt in het derde kwartaal van dit jaar beschikbaar.

Opvallend is dat Google de naam ‘Android’ niet gebruikt, ook al is Brillo er op gebaseerd. Dat betekent dat we weer een nieuwe naam moeten leren kennen in plaats van dat Google het platform  bij  het Android-systeem betrekt.

brillo internet of things

Weave en koppeling

Naast Brillo kondigde Google ook Weave aan. Dat is een codetaal die Google gebruikt om apparaten, smartphones en het internet met elkaar te laten communiceren. Weave komt in het vierde kwartaal. Android-toestellen zullen Brillo- en Weave-apparaten automatisch herkennen.

In een preview toonde Google dat het koppelen van een apparaat heel gemakkelijk is. Via de smartphone kun je een apparaat kiezen en koppelen aan een wifinetwerk. Daarna kun je het device op je eigen netwerk gebruiken en besturen met je smartphone of tablet. Ook handig: apparaten kunnen gebundeld worden in verschillende groepen, zoals ‘kamers’ of ‘bedoeling’.

Verder heeft Google nog weinig rondom Brillo en Weave onthuld. Verwacht in de komende maanden meer informatie over het slimme huis van Google.

Het laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu