Brits postbedrijf komt met eerste intelligente postzegel

Redactie
3 september 2010, 15:17
1 min leestijd
Brits postbedrijf komt met eerste intelligente postzegel
postzegel-250x150
Qr code Android Planet

Het Britse postbedrijf Royal Mail komt binnenkort met de eerste intelligente postzegel ter wereld. Wie de postzegel scant met een Android-telefoon, krijgt online content te zien. Je hebt de gratis applicatie Junaio nodig om een postzegel te scannen. De werking van de intelligente postzegel is te vergelijken met de werking van QR-codes.

QR-codes zijn nog niet echt ingeburgerd, maar wie goed oplet komt ze steeds vaker tegen in het dagelijks leven. Met een barcodescanner zijn QR-codes prima te scannen. Richt de cameralens van jouw Android-telefoon op een QR-code en de tekst of URL verschijnt in beeld.

Lees verder na de advertentie.

De Britse postzegel leidt Android-gebruikers naar een pagina met online content, zoals een voordracht van W.H. Auden’s klassieke gedicht ‘The Night Train’ door Bernard Cribbins. Volgens Royal Mail zijn de intelligente postzegels de “volgende stap in de evolutie van postzegels.”

Junaio is een zogenaamde augmented reality-applicatie. Het internet wordt met de fysieke omgeving geïntegreerd via jouw Android-toetsel. Met de app is het dus ook mogelijk om postzegels te scannen van Royal Mail.

Royal Mail gaat in de toekomst meer postzegels maken met deze technologie. Wij zijn benieuwd naar het eerste exemplaar!

Downloaden via Android-browser: Junaio (gratis)

Via: Gizmodo

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's