Broadcom maakt goedkopere Android-toestellen mogelijk

broadcom combi-chipChipmaker Broadcom heeft aangekondigd dat ze een chip hebben gemaakt die Wi-Fi, Bluetooth en een FM-radio combineert. De zogenaamde ‘Combo Chips’ zijn de eerste die voor Android geschikt zijn. Ontwikkelaars krijgen bovendien vrije toegang tot de functionaliteit, zodat ze er in hun applicaties gebruik van kunnen maken. En dat is goed nieuws, want in plaats van drie radio-chips is er straks nog maar eentje nodig. Dat bespaart ruimte en is goedkoper.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!


Broadcom is in een concurrentiestrijd verwikkeld met Qualcomm en ST-NXP, die ook bezig zijn om geïntegreerde chips te maken. De aankondiging van Broadcom komt op een goed moment: net nu een hoop toestelmakers plannen hebben om hun eerste Android-toestel uit te brengen. De Broadcom BCM4325 zorgt ervoor dat toestelmakers minder deals met componentmakers hoeven te sluiten en hun toestellen sneller kunnen ontwikkelen. Volgens onderzoeksbureau IDC zal 60% van de mobiele telefoons in 2012 voorzien zijn van een combo-chip.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.