Broncode Ice Cream Sandwich komt beschikbaar na verschijnen Galaxy Nexus

Broncode Ice Cream Sandwich komt beschikbaar na verschijnen Galaxy Nexus De broncode van Andriod 4.0 Ice Cream Sandwich zal pas beschikbaar komen als de Samsung Galaxy Nexus is uitgebracht. Dan kunnen ook derden met de software aan de slag en deze gebruiken zoals ze zelf willen. Zo had het team van CyanogenMOD al eerder aangegeven nog niet zelf met Ice Cream Sandwich aan de slag te gaan voordat de officiele code beschikbaar zou zijn. Wanneer de code dan precies te downloaden zal zijn is nog maar de vraag. De Galaxy Nexus zal voor het eerst in november in een beperkt aantal landen te koop zijn.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Dat de code van Ice Cream Sandwich wordt vrijgegeven is ook goed nieuws voor de makers van tablets die geen officiele toestemming van Google hebben. Zo is de Honeycomb-software nooit vrijgegeven waardoor zijn gedwongen waren Gingerbread te gebruiken op hun tablet. Aangezien deze telefoonsoftware niet is geoptimaliseerd voor de grote tabletschermen werkt dat in de praktijk niet al te prettig.

Als Ice Cream Sandwich wordt vrijgegeven kunnen ook andere fabrikanten met de software aan de slag. Zo liet Sony Ericsson al weten dat haar huidige Xperia-telefoons een update zullen krijgen naar Ice Cream Sandwich en gaat HTC onderzoeken hoe ze Ice Cream Sandwich het beste kunnen laten samenwerken met hun HTC Sense softwarelaag.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.