‘Google laat je straks sms-berichten versturen via je browser’

Thomas Haenen
9 februari 2018, 9:48
2 min leestijd
‘Google laat je straks sms-berichten versturen via je browser’

Google heeft grootse plannen voor zijn berichten-app. Deze krijgt binnenkort mogelijk ook een browserversie, zodat je je sms-berichten op andere apparaten kunt bekijken.

Lees verder na de advertentie.

Browserversie Android Berichten in de maak

In een nieuwe versie van Android Berichten staan verwijzingen naar een browserversie van de dienst, zo ontdekte Android Police. De functie is nog niet beschikbaar voor gebruikers, maar in de broncode staan al enkele teksten die suggereren dat de nieuwe functie eraan komt.

Android Berichten (of Messages) is de standaard sms-berichten-app die op vrijwel elke Android-smartphone staat. Hoewel de app op dit moment vrij simpel is, suggereert de broncode dat Google er mogelijk een serieuzere berichtendienst van wil maken. Straks kunnen gebruikers de app met een qr-code koppelen aan hun browser. Vervolgens kun je berichten ontvangen en versturen.

WhatsApp Web-alternatief

In de broncode staan teksten als ‘Meld je af op alle computers’ en ‘Verstuur berichten via wifi en data’. Dat suggereert dat de dienst vergelijkbaar werkt met WhatsApp Web. Daarbij heeft je browser altijd een verbinding nodig met je smartphone om berichten te kunnen versturen.

Overigens wordt de app de komende tijd ook uitgebreid met nieuwe features die ervoor zorgen dat je er meer dan alleen tekst mee kunt versturen. Google zet flink in op ‘Rich Communication Services’, een nieuwe berichtenstandaard die steeds meer providers ondersteunen. Daarmee kun je ook hoge kwaliteit foto’s en andere bestanden delen.

Browserversie Android Messages

Zelfs betaalopties staan mogelijk op de planning. In de broncode staan namelijk ook teksten als ‘Betaal met Google’ en ‘Checkout’. Dat suggereert dat Google de berichtendienst wil ombouwen naar een robuuster aanbod van opties.

Halverwege mei vindt Google I/O plaats, de jaarlijkse ontwikkelaarsconferentie van het bedrijf. Daar ontvouwt het bedrijf doorgaans zijn softwareplannen voor de komende maanden. Het is aannemelijk dat ook de verbeterde berichten-app daar wordt gepresenteerd.

Lees het laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu