De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Android voor (bijna) nop: 4 toestellen van minder dan 100 euro

Gijs Ettes
18 mei 2017, 17:15
3 min leestijd
Android voor (bijna) nop: 4 toestellen van minder dan 100 euro

Op Android Planet besteden we geregeld aandacht aan topmodellen als de Samsung Galaxy S8 en Huawei P10. Wat nu als je minder dan 100 euro te besteden hebt?

Budget-Androids aan de tand gevoeld

Door de jaren heen zijn budgetsmartphones met Android steeds beter geworden. Scherpe displays, fatsoenlijke camera’s, degelijke bouwkwaliteit: allemaal eigenschappen die vijf jaar geleden nog ver waren te zoeken bij budget-Androids. Het is geen geheim dat je tegenwoordig ook al een uitstekend toestel hebt voor rond de 250 euro. Een aardig verschil met bijvoorbeeld de 800 euro die Samsung voor de Galaxy S8 vraagt. Neem je zo’n prijzig toestel bij een abonnement, dan krijg je bovendien te maken met een inkomenstoets en een BKR-registratie. Dat is niet het geval als je het toestel direct afbetaalt of een goedkoper model kiest.

Maar voor veel mensen gaat het ophoesten van een paar honderd euro voor een nieuwe telefoon nog steeds te ver. Gelukkig valt er zelfs in de prijsklasse tot 100 euro nog best wat te kiezen, mits je je verwachtingspatroon wat naar beneden stelt.

Motorola Moto E3 (99 euro)

moto e3 budget-androids

Een van de veiligste budgetopties is de Moto E3 van Motorola. De fabrikant heeft de laatste jaren naam gemaakt met een aantal uitstekende, portemonneevriendelijke Android-toestellen. Voor 99 euro biedt de Moto E3 een prima prijs-kwaliteitverhouding. Het toestel wordt geleverd zonder overbodige software, heeft een puik scherm, 4G, een grote accu en voldoende power voor alle gangbare apps en taken. De 8GB opslag is wat krap, maar wel uitbreidbaar met een geheugenkaartje. Meer weten? Check onze uitgebreide Motorola Moto E3 review.

Motorola Moto E3

Motorola Moto E3 prijzen vergelijken

Bekijk product

We hebben momenteel geen Motorola Moto E3 prijzen. Bekijk alle Motorola smartphones.

Alle Motorola smartphones met prijzen

Lenovo B (82 euro)

lenovo b budget android

Laat je niet afschrikken door de onaantrekkelijke naam, want voor circa 83 euro is ook de Lenovo B een interessante budgetoptie. Het toestel is met zijn 4,5 inch-scherm behoorlijk handzaam en het uitbreidbare geheugen (standaard 8GB) en de 4G-ondersteuning zijn prettige bijkomstigheden. Ook zijn er twee camera’s aan boord, al zijn die – net als het scherm – niet van de hoogste kwaliteit. Ook van de quadcore-processor moet je geen hoge verwachtingen hebben; die voldoet voor WhatsApp, Facebook en wat browsen, maar is te traag voor gamen.

Lenovo B

Lenovo B prijzen vergelijken

Bekijk product

We hebben momenteel geen Lenovo B prijzen. Bekijk alle Lenovo smartphones.

Alle Lenovo smartphones met prijzen

Alcatel Pixi 4 (58 euro)

alcatel pixi 4 budget-androids

Alcatel heeft diverse budget-Androids in zijn portfolio, waaronder deze Pixi 4 van slechts 58 euro (op het moment van schrijven). Het toestel is nog compacter, goedkoper en helaas ook trager dan de Lenovo B. Voor een bodemprijs krijg je een 4 inch-scherm (800 bij 480 pixels), 4GB opslag (uitbreidbaar), 512MB werkgeheugen en een piepkleine accu. Door die bescheiden specs houdt de Pixi 4 het gelukkig wel langer dan een dag vol op één acculading. Wat updates betreft moet je niet te veel verwachten: momenteel draait het toestel nog op Android 6.0.

De Alcatel Pixi 4 is onder meer via Belsimpel verkrijgbaar

Wiko Freddy (94 euro)

wiko freddy

Wiko is voor veel mensen een grote onbekende, maar in thuisland Frankrijk heeft de fabrikant al een tijdje veel succes met aantrekkelijke budgettelefoons. In dit lijstje mag de Wiko Freddy wat ons betreft dan ook niet ontbreken. Het toestel onderscheidt zich met 4G-ondersteuning, een aardig scherm, uitbreidbare opslag (tot 64GB) en een tweetal camera’s. Ook prettig is de dualsim-ondersteuning en je kunt kiezen uit veel verschillende kleuren voor de behuizing. Kortom, een hele complete Android-smartphone voor een zacht prijsje.

Wiko Freddy

Wiko Freddy prijzen vergelijken

Bekijk product

We hebben momenteel geen Wiko Freddy prijzen. Bekijk alle Wiko smartphones.

Alle Wiko smartphones met prijzen

Lees ook: Voorkom een BKR-registratie met deze 5 budgetsmartphones

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu