Ook budgetsmartphone Moto G nu voorzien van root

budgetsmartphone Moto G kopenBudgetsmartphone Moto G is sinds kort ook op een eenvoudige manier te rooten, zodat je op een dieper niveau het toestel kunt aanpassen en tweaken. Zo kun je bij een geroot Android-toestel de processor overklokken, overbodige apps verwijderen en betere back-ups maken. Bij de Moto G heb je hiervoor wel eerst unlocked bootloader nodig. De instructies om dit te doen vind je via de website van fabrikant Motorola.

Nadat dit is gebeurd, kun je aan de slag met Fastboot om de Moto G van roottoegang te voorzien. De instructies hiervoor vind je op het forum van Modaco. Uiteraard is het gebruik van Fastboot op eigen risico.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Motorola’s budgetsmartphone Moto G combineert prima hardware met een aantrekkelijk prijskaartje. De smartphone heeft een 4,5 inch-scherm (1280 x 720 pixels) met Gorilla Glass, een 1,2GHz-quadcore-processor en 8GB opslaggeheugen.

Verder draait de Moto G op Android 4.3 (Jelly Bean), al heeft Motorola bevestigd dat er een update naar Android 4.4 aankomt. Tot slot zorgen softwarematige aanpassingen ervoor dat de Moto G een lange accuduur kent en dankzij een speciale nanocoating is de telefoon spatwaterdicht. Helaas ondersteunt hij geen 4G.

Moto G kopen

De Moto G is los verkrijgbaar bij Belsimpel en de O-DROID Store in Arnhem.

Daarnaast het toestel in combinatie met een abonnement te bestellen:

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.