Buienalarm voor Android, nooit meer een nat pak [Review]

Wouter Nijsen
20 april 2010, 21:16
2 min leestijd
Buienalarm voor Android, nooit meer een nat pak [Review]
Buienalarm

Het is altijd vervelend wanneer je overvallen wordt door een regenbui en daar niet op voorbereid bent. Nu zijn er ondertussen verschillende applicaties beschikbaar waarmee je via je Android-telefoon de regenbuien in de gaten kunt houden zodat je eventueel voorzorgsmaatregelen kunt nemen. Maar al die applicaties hebben één groot nadeel, je moet zelf de buien in de gaten houden en een inschatting maken wanneer de regen gaat vallen en of het een miezerbuitje of een echte stortregen gaat worden. Gelukkig is er nu Buienalarm. Met deze Android-applicatie van ontwikkelaar Franklin van Velthuizen word je op tijd gewaarschuwd wanneer het gaat regenen, zonder dat je zelf de radarbeelden hoeft te checken.

Buienalarm draait op de achtergrond en controleert via een instelbare interval de radargegevens voor je huidige locatie. Via een instelbaar alarm kun je aangeven hoe ver van te voren je voor de regenbui gewaarschuwd wilt worden zodat je ruim de tijd hebt een schuilplaats te gaan zoeken. Vind je een beetje motregen geen probleem dan kun je ervoor kiezen dat Buienalarm alleen een waarschuwing geeft bij gematigde of zware neerslag. De waarschuwing voor een naderende regenbui verschijnt in je statusbalk. Naast het instellen van de statusbalk-meldingen kun je ervoor kiezen dat deze vergezeld worden door een geluidsmelding of een knipperende led.

Lees verder na de advertentie.

De intensiteit en de tijdsduur van een regenbui zijn in een duidelijke grafiek af te lezen. Door langzaam met je vinger van links naar rechts te swipen kun je voor en achteruit door de tijdbalk scrollen. Hierbij wordt bij elk tijdstip aangegeven wat de te verwachten neerslaghoeveelheid is.

Buienalarm

Een korte praktijktest leert dat Buienalarm goed werkt. Tijdens wat tuinruim-activiteiten heb ik Buienalarm op de HTC Tattoo laten draaien. Toen ik meldde dat het verstandig was even onder carport te gaan schuilen omdat het over een paar minuten flink zou gaan regenen kreeg ik slechts een aantal meewarige blikken toegeworpen met daarbij de opmerking “wordt niets, die trekt wel over”. Nou, inderdaad de bui trok over, maar niet voordat er een paar millimeter water naar beneden gekomen was. Of Buienalarm altijd zo accuraat werkt is hiermee natuurlijk niet aangetoond, maar een handig hulpmiddel is het zeker.

De Buienalarm applicatie staat ondertussen rotsvast in mijn rijtje met must-have Android-apps en is een welkome aanvulling op de bestaande Android neerslag-applicaties. Wellicht dat een widget, waarop wordt aangegeven over hoeveel minuten de neerslag te verwachten is, de applicatie nog completer kan maken.

Buienalarm is te vinden in de Android Market, of direct te downloaden door onderstaande QR-code te scannen.

Applicatie: Buienalarm
Ontwikkelaar: Franklin van Velthuizen
Versie: 1.32
Grootte: 81,1KB
Prijs: Gratis
Cijfer: 8

NB: De screenshots zijn afkomstig van de website van de ontwikkelaar daar ik tijdens het testen geen mogelijkheid had om deze zelf te maken.

Spotlight: Android

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's