Buienradar voor Android krijgt complete make-over

Wouter Nijsen
1 april 2010, 22:41
1 min leestijd
Buienradar voor Android krijgt complete make-over
Buienradar Android radar

Nederlanders en het weer, twee zaken die bij elkaar lijken te horen. Het weer  is vaak onderwerp van gesprek en dan met name de regen. Buienradar is een veelgebruikte applicatie om te beoordelen of je met of zonder paraplu de deur uit kunt. Nu was er al een Android-versie beschikbaar maar die is nu compleet vernieuwd. De nieuwe interface sluit meer aan bij die van de iPhone-versie, zodat de Buienradar-applicatie een uniform gezicht krijgt. De basis is gelukkig nog steeds hetzelfde namelijk een kaartje van Nederland waarop de langstrekkende buien te zien zijn.

Nieuw is dat er aan de bovenkant van het scherm nu een aantal tabs te vinden zijn waarmee een keuze uit de verschillende weergavemogelijkheden gemaakt kan worden.

Lees verder na de advertentie.

  • Radar: de klassieke weergave
  • Maps: de buien zijn in Google Maps te zien
  • Satelite: weergave van satelliet-beelden
  • Verkeer: overzicht van de files
  • Weer: weersverwachting voor de komende vijf dagen

Via de menu-knop van je Android-telefoon kun je kiezen voor een animatie van de buienweergave, inzoomen op je GPS-locatie of het bekijken van de buienradar van de Benelux of Europa.

De vernieuwde Buienradar-applicatie heeft als prettige bijkomstigheid dat deze ook voor afwijkende schermformaten geschikt is. Dit betekent dat bezitters van bijvoorbeeld de HTC Tattoo nu ook over de applicatie kunnen beschikken.

Buienradar V2 is gratis te downloaden in de Android Market, of door het scannen van de QR-code.

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's