Buitenlandse webwinkels hanteren flink hogere prijzen Nexus 4

Redactie
4 november 2012, 14:25
1 min leestijd
Buitenlandse webwinkels hanteren flink hogere prijzen Nexus 4
nexus 4 toestel

Eén van de grootste aantrekkingskrachten van de Nexus 4 is de zeer lage prijs van de smartphone in de Google Play Store. De Spaanse tak van The Phone House meldt echter via hun officiële Facebookpagina dat het een hogere prijs voor de smartphone gaat vragen omdat LG de adviesprijs op 599 euro stelt: een stuk hoger dan de prijzen die Google voor het 8GB-model (299 dollar) en 16GB-model (349 dollar) hanteert. De hoge prijzen zouden ook al in Oostenrijk zijn gespot, waar het 16GB-model een prijskaartje van 549 euro krijgt. Het is mogelijk dat Google en LG een afspraak hebben waardoor Google de Nexus 4 voor een lagere prijs mag verkopen en dat het gat tussen LG’s adviesprijs en die van Google waarschijnlijk door de internetgigant wordt opgevuld. Hierdoor zou Google de Nexus 4 voor een zeer lage prijs via de Google Play Store aan kunnen bieden.

Nederlanders kunnen helaas niet officieel een smartphone via de Google Play Store aanschaffen, in tegenstelling tot onder andere het Verenigd Koninkrijk en Duitsland. LG Nederland meldde eerder dat de Nexus 4 eind november in de Nederlandse winkels zou liggen. Een adviesprijs wilde LG nog niet geven.

Lees verder na de advertentie.

De Nexus 4 heeft een Snapdragon S4 1.5Ghz quadcore-processor, 4.7 inch True HD IPS Plus-scherm, 2GB werkgeheugen, 8 megapixelcamera en 8GB of 16GB opslagruimte.

Heeft dit artikel je geholpen?
LG Nexus 4
LG Nexus 4

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu