Op vakantie in de problemen? Regel het met een WhatsAppje naar Buitenlandse Zaken

Michel van 't Klaphek
17 juli 2019, 12:06
2 min leestijd
Op vakantie in de problemen? Regel het met een WhatsAppje naar Buitenlandse Zaken

Reizigers die in het buitenland in de problemen komen, kunnen voortaan WhatsAppen met het ministerie van Buitenlandse Zaken. Er zitten wel een paar mitsen en maren aan de nieuwe contactfunctie.

Lees verder na de advertentie.

WhatsAppen met Buitenlandse Zaken nu mogelijk

Na een succesvolle pilot is WhatsApp nu vast onderdeel van de manieren waarop je contact kunt opnemen met het ministerie. Buitenlandse Zaken kan je onder meer verder helpen bij problemen met je paspoort, de dichtstbijzijnde Nederlandse ambassade voor je aanwijzen of reisadvies geven.

“Buitenlandse Zaken staat permanent klaar voor reizigers die in de problemen komen”, aldus minister Stef Blok. “We willen het voor hen zo gemakkelijk mogelijk maken om met Buitenlandse Zaken in contact te komen. Met het uitbreiden van de contactmogelijkheid via WhatsApp sluiten we nog beter aan bij de wensen van de reiziger.”

WhatsApp buitenlandse zaken screens

Ben je op vakantie of vertrek je binnenkort? Dan is het verstandig om het nummer +316 8238 7796 aan je contacten toe te voegen. Zodra je dit hebt gedaan, kun je het zogenoemde 24/7 BZ Contactcenter bereiken via WhatsApp. Oproepen en sms’jes naar dit nummer komen niet aan.

Lees ook: 3 tips om je WhatsApp privacy te verbeteren: zo app je anoniemer

Deel geen persoonlijke gegevens via WhatsApp

Bovendien kun je niet vanuit een app-groep berichten sturen, maar alleen met je persoonlijke account. Verder is het belangrijk om geen privacygevoelige gegevens met Buitenlandse Zaken te delen via WhatsApp, zoals een burgerservicenummer of kopie van je paspoort.

In totaal kun je het Contactcenter nu via telefoon, e-mail, WhatsApp en Twitter bereiken. Het grote pluspunt van WhatsAppen is dat het ministerie binnen 30 minuten probeert te antwoorden. De andere contactmogelijkheden hebben een wachttijd van 24 tot 48 uur. Het algemene telefoonnummer, +31 247 247 247, geeft natuurlijk direct gehoor.

Op vakantie met je smartphone

Er zijn allerlei redenen om je smartphone op reis niet thuis te laten. Van het ontdekken van toffe locaties met de beste vakantie-apps in het buitenland of op vakantie gaan in Nederland: je toestel komt altijd van pas. Weet wel wat je moet doen wanneer je telefoon op vakantie gestolen wordt.

Download de Android Planet-app voor meer Android-nieuws, of schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu