Bump: gegevens uitwisselen tussen Android-toestellen

bump voor androidBump is een applicatie waarmee je gemakkelijk gegevens kunt uitwisselen. Je ‘bokst’ met beide toestellen tegen elkaar aan en hebt daarna de mogelijkheid om je e-mailadres, telefoonnummer of foto’s tussen de toestellen uit te wisselen. De applicatie was al beschikbaar voor de iPhone en is daar inmiddels al wat verder ontwikkeld (naar versie 1.2). De Android-versie blijft qua functionaliteit zitten op versie 1.0.2, maar het leuke is dat de applicatie ook onderling tussen meerdere platformen werkt. Je kunt dus ‘bumpen’ met je Android-toestel als je een iPhone-bezitter tegenkomt.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!


Vergeleken met iPhone-gebruikers mis je op je Android-toestel wel de functie Friend Compare, waarmee je kunt kijken of je gezamenlijke vrienden hebt. Er zit ook wat meer integratie met Facebook in.

Hoe werkt het? Open Bump op beide telefoons, ‘boks’ zachtjes met de handen tegen elkaar terwijl je de telefoon vasthoudt en geef aan welke gegevens je wilt uitwisselen.

Onderstaand filmpje laat zien hoe het werkt:

Via: TechCrunch
Meer info: Bump

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.