Car Locator: Android-ontwikkelaar verdient 13.000 dollar per maand

Wouter Nijsen
2 maart 2010, 17:02
2 min leestijd
Car Locator: Android-ontwikkelaar verdient 13.000 dollar per maand
a-million-dollars

Het aantal beschikbare Android-telefoons groeit gestaag en ook komen er steeds meer applicaties in de Android Market beschikbaar. Toch zijn er weinig positieve geluiden van ontwikkelaars te horen. De gratis applicaties doen het goed, maar het aantal verkochte betaalde applicaties blijft achter bij de verwachtingen. Algemeen wordt aangenomen dat Google’s betaalsysteem één van de oorzaken is van de tegenvallende applicatie verkopen. Toch is het niet allemaal kommer en kwel in de Android Market. Er zijn ook applicaties die het juist boven verwachting erg goed doen. Car Locator van ontwikkelaar Eddie Kim is een voorbeeld van zo’n succesapplicatie. Het programma is gestart als een hobbyproject maar doet het wat verkoopaantallen dusdanig goed dat Car Locator met recht het eerste Android succesverhaal genoemd mag worden.

Car Locator is op zich helemaal niet zo’n opzienbarende applicatie. Het programma geeft gebruikers de mogelijkheid de locatie waar je je auto geparkeerd hebt op te slaan, waarna Car Locator je naar de juiste parkeerplaats navigeert om zo eenvoudig je auto in een vreemde stad terug te kunnen vinden. In het begin dacht de ontwikkelaar dat Car Locator hooguit voor een extra zakcentje zou zorgen, maar al snel werd dat aanzienlijk meer. Eddie Kim heeft niets aan reclame of enige vorm van marketing gedaan, maar vermoedelijk heeft de derde prijs in de Android Developer Challenge ook bijgedragen aan het succes. De eerste twee maanden na de introductie leverde Car Locator tussen de $5 en $6 per dag op, maar dat bedrag liep snel op naar $20 per dag nadat in de VS de Motorola Droid op de markt kwam. Kim was al blij verrast met dit resultaat. Het echte succes kwam pas toen Car Locator een Featured App in de Android Market werd. De inkomsten liepen toen snel op naar maar liefst $435  per dag met een piek van $735 op Valentijnsdag.

Lees verder na de advertentie.

Car Locator Market stats

Natuurlijk brengt een Featured App in de Apple App Store aanzienlijk meer op, maar het maakt wel duidelijk dat er ook met Android geld te verdienen is en dat de groei er duidelijk in zit. Voor deze ontwikkelaar is het een prachtig resultaat voor een applicatie die startte als hobbyproject. Hoplijk zet dit verhaal andere ontwikkelaars aan het denken en zijn er in de toekomst meer van dit soort successen te melden.

Via: Eddie Kim

Categorie: Google Play
Thema: Android

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's