De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Idee: smartphonedoosjes gebruiken als Google Cardboard

Redactie
1 juni 2015, 13:42
1 min leestijd
Idee: smartphonedoosjes gebruiken als Google Cardboard

Een ideetje: waarom kunnen alle doosjes die je standaard bij je smartphone krijgt niet automatisch worden gevouwen tot een Google Cardboard, waarmee gebruikers virtual reality-apps kunnen gebruiken?

Lees verder na de advertentie.

Dat is echter niet mijn idee, maar het idee van een Reddit-gebruiker. De persoon plaatste het idee op het grote internetforum en werd binnen korte tijd enorm veel ‘ge-upvoted’, wat betekent dat velen jouw idee leuk of interessant vinden.

Het idee voor het  Carboard smartphonedoosje

google virtual reality

“Hoe tof zou het zijn om je gloednieuwe smartphone in een doosje te krijgen, ‘m te openen en in plaats van het doosje weg te gooien om jaren stof te laten verzamelen, ‘m  via een soort origami-achtige manier om te vouwen in een Google Cardboard. Voor de fabrikant hoeft het niet veel te kosten om twee lenzen voor gebruik met de Cardboard erbij te doen”, aldus de Reddit-gebruiker Euphoriks.

Cardboard was ook afgelopen Google I/O een belangrijk onderwerp. De kartonnen virtual reality-bril is vernieuwd en ondersteunt voortaan toestellen met een schermgrootte van maximaal 6 inch. Daarnaast is er voortaan een nieuwe interactieknop beschikbaar die met elke telefoon werkt.

Zo introduceerde Google ook recentelijk een app voor basisscholen om kinderen op een interactief digitaal schoolreisje te laten gaan – bijvoorbeeld naar de bodem van de zee -, waarbij de beelden via Cardboard kunnen worden bekeken. De app Google Spotlight Stories is voor elke Cardboard-bezitter te downloaden en vertelt interactieve verhalen in 360 graden.

Laatste nieuws over Cardboard

Bron: Reddit
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu