De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Casio introduceert Android Wear-horloge met bijzonder scherm

Gijs Ettes
6 januari 2016, 10:39
1 min leestijd
Casio introduceert Android Wear-horloge met bijzonder scherm

Casio toont op elektronicabeurs CES een Android Wear-horloge dat gebruikers de mogelijkheid geeft om te schakelen tussen een kleuren- en monochroom scherm.

Lees verder na de advertentie.

Casio-smartwatch voor actieve gebruikers

De WSD-F10 is het eerste Android Wear-horloge van Casio en lijkt voornamelijk gericht op actieve gebruikers. Zo beschikt het apparaatje over een druksensor en is het waterdicht tot een diepte van 50 meter. De smartwatch is gebouwd volgens de militaire standaard MIL-STD-810, waardoor hij tegen een stootje kan. Naast de standaard-apps die Android Wear bevat, levert Casio ook applicaties mee voor buitengebruik. Zo is er een ViewRanger GPS-app voor wie gaat hiken en staan hardloop-app Runkeeper en weer-app MyRadar geïnstalleerd.

casio-smartwatch

Maar het meest bijzondere is misschien wel het scherm, dat twee lagen bevat met een kleuren- en monochroom lcd-display. Daartussen kan geschakeld worden om de accu te sparen. Het monochrome schermpje is namelijk een stuk energiezuiniger en zorgt ervoor dat het horloge een maand meegaat op één acculading. Met het reguliere lcd-scherm ingeschakeld gaat de accu circa een dag mee.

Naast de touchscreen kunnen ook knoppen op de WSD-F10 gebruikt worden om de smartwatch te bedienen. Die zijn wat ruw gemaakt en ook gemakkelijk met handschoenen aan in te drukken. Het scherm van de Casio-smartwatch heeft een resolutie van 320 bij 300 pixels en is, zoals te zien in bovenstaande afbeelding, niet volledig rond. Het gewicht van de WSD-F10 bedraagt 93 gram en net als vergelijkbare horloges heeft hij ondersteuning voor wifi 802.11 b/g/n en bluetooth low energy.

Prijs en release

In de VS krijgt de WSD-F10 bij verschijning een adviesprijs van circa 500 dollar. Of de smartwatch in de Benelux verschijnt en wat hij hier gaat kosten, is niet niet bekend.

Bron: PR Newswire
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu